FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predsjednik Sabora uputio izraze sućuti u povodu napada u Londonu

ZAGREB, 7. srpnja 2005. (Hina) - Predsjednik Hrvatskog sabora VladimirŠeks uputio je u četvrtak povodom niza terorističkih napada što supogodili London izraze sućuti i solidarnosti Michaelu Martinu,predsjedniku Zastupničkog doma britanskog parlamenta, i LorduFalconeru of Thorotonu, predsjedniku Doma Lordova.
ZAGREB, 7. srpnja 2005. (Hina) - Predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks uputio je u četvrtak povodom niza terorističkih napada što su pogodili London izraze sućuti i solidarnosti Michaelu Martinu, predsjedniku Zastupničkog doma britanskog parlamenta, i Lordu Falconeru of Thorotonu, predsjedniku Doma Lordova.

"Potresne vijesti iz Londona tragična su potvrda da su teroristički zločinci ponovo na svom krvavom pohodu, potvrda su prisutnosti najveće globalne opasnosti današnjem čovječanstvu", stoji u Šeksovoj poruci te dodaje da su "nevine žrtve, brojni ozlijeđeni i učinjena materijalna šteta u Londonu, u zemlji koja predsjedava Europskom unijom, čin barbara protiv civiliziranog svijeta, protiv mira i demokracije".

"Zastupnici Hrvatskog sabora jedinstveno i najoštrije osuđuju današnje terorističke napade, čvrsto ostaju uz prijateljski britanski narod, uz poruku da će Republika Hrvatska i nadalje odlučno i beskompromisno, zajedno s svim demokratskim zemljama, nastaviti braniti vrijednosti i tekovine civiliziranog svijeta od terorizma i zločina", nastavlja Šeks.

"Molim Vas da svim zastupnicima britanskog parlamenta prenesete iskrene izraze sućuti kao i izraze pune solidarnosti i potpore svim građanima Londona, posebno obiteljima i najbližima stradalih", zaključuje predsjednik Hrvatskog sabora.

U seriji eksplozija koje su u četvrtak pogodile London poginulo je najmanje 12, a ozlijeđeni su deseci osoba, objavili su policijski i bolnički izvori te očevici.

Britanski premijer Tony Blair izjavio je u četvrtak da je "prilično jasno" da je London pogođen serijom terorističkih napada.

"Prilično je jasno da je to bila serija terorističkih napada", rekao je britanski premijer u svom prvom komentaru na višestruke eksplozije koje su ranije u četvrtak odjeknule središtem Londona.

Neimenovani arapski izvori obznanili su britanskom BBC-u da su višestruki napadi na londonski transportni sustav u četvrtak djelo terorističke mreže al-Qaide.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙