FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Čelnici G8 snažno osudili napade u Londonu

EDINBURGH, 7. srpnja 2005. (Hina/dpa) - Čelnici najrazvijenih zemaljasvijeta okupljeni na summitu G8 u Škotskoj u kratkoj zajedničkojizjavi snažno su osudili terorističke napade koji su se danas dogodiliu Londonu.
EDINBURGH, 7. srpnja 2005. (Hina/dpa) - Čelnici najrazvijenih zemalja svijeta okupljeni na summitu G8 u Škotskoj u kratkoj zajedničkoj izjavi snažno su osudili terorističke napade koji su se danas dogodili u Londonu.

U kratkoj izjavi od jedne stranice koju je pročitao domaćin summita G8 britanski premijer Tony Blair ističe se odlučnost čelnika skupine G8 u borbi protiv terorizma. "Teroristi neće uspjeti", kaže se u izjavi.

Napadi poput onih u Londonu neće oslabiti odlučnost država skupine G8 da slijede duboko usađene društvene vrijednosti, stoji u izjavi.

Čelnici Sjedinjenih Država, Velike Britanije, Njemačke, Francuske, Italije, Kanade, Japan i Rusije nastavljaju svoj skup u Gleneaglesu u Škotskoj unatoč šoku izazvanom londonskim napadima.

"Otkazivanje susreta bila bi najgora moguća poruka koja se može poslati teroristima", rekao je njemačkoj tiskovnoj agenciji dpa izvor iz skupine G8.

Predsjednik Europske komisije Jose Manuel Barroso, koji također nazoči summitu G8, izjavio je da se "sve zemlje moraju odlučno i zajedno suprotstaviti terorizmu u svim njegovim oblicima". "U vrijeme kada se svjetski čelnici ujedinjuju u borbi protiv siromaštva, ne možemo dopustiti da prevlada jezik nasilja", rekao je Barroso dodajući da "današnje akcije jačaju žurnost globalne solidarnosti i akcije".

Blair je u međuvremenu napustio summit i otišao u London kako bi osobno dobio sliku napada na londonski sustav javnog prijevoza. Svi čelnici G8 dijele "punu odlučnost" da se terorizam porazi, rekao je britanski premijer.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙