FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Straw: Chirac ima pravo kad je riječ o škotskoj kuhinji

GLENEAGLES , 6. srpnja 2005. (Hina/AFP) - "Chirac ima potpuno pravo kadje riječ o haggisu", izjavio je šef britanske diplomacije Jack Straw uprivatnom razgovoru, spašavajući nehotimično obraz francuskompredsjedniku, "odgovornom" za nedavnu diplomatsku šalu o britanskoj,odnosno škotskoj kuhinji.
GLENEAGLES , 6. srpnja 2005. (Hina/AFP) - "Chirac ima potpuno pravo kad je riječ o haggisu", izjavio je šef britanske diplomacije Jack Straw u privatnom razgovoru, spašavajući nehotimično obraz francuskom predsjedniku, "odgovornom" za nedavnu diplomatsku šalu o britanskoj, odnosno škotskoj kuhinji.

Komentar britanskog ministra, inače pravog britanskog gentlemana, o škotskom nacionalnom jelu pojavilo se u srijedu na naslovnici uglednog edinburškog lista "Scotsman" samo nekoliko sati prije početka summita skupine G8.

Poput francuskog predsjednika, Straw je to kazao tijekom privatnog razgovora, no i njegov je komentar "procurio", ali ga je njegov glasnogovornik kasnije potvrdio.

"Dakle, dečki ulovili ste nas. Sada nam preostaje samo da budemo manji od makova zrna. O tomu više nećemo", rekao je Straw novinaru "Scotsmana".

Lavinu antifrancuskih osjećaja pokrenuo je Chirac u britanskim medijima nakon što je u nedjelju na marginama sastanka s njemačkim kancelarom Gerhardom Schroederom i ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom u Kalinjingradu izjavio kako je "jedino čime su Britanci pridonijeli europskoj poljoprivredi lude krave", te da se ne može vjerovati ljudima koji imaju tako lošu kuhinju", pritom posebno spomenuvši škotski haggis, a u naletu iskazivanja diplomatskog šarma pred kolegama dodao je kako je od "britanske jedino lošija finska kuhinja".

Haggis - škotsko nacionalno jelo sastoji se od srca, pluća i jetre ovce ili teleta kuhanih u želucu s lojem i zobenim brašnom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙