FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bombaški atentati na jugozapadu Irana: nekoliko ubijenih

TEHERAN, 12. lipnja 2005. (Hina/AFP) - Nekoliko je osoba ubijeno unedjelju ujutro u nizu bombaških atentata u gradu s velikom arapskomvećinom, Ahvazu, na jugozapadu Irana, na iračkoj granici, kazao jeglasnogovornik ministarstva unutarnjih poslova Jahanbakch Hanjani.
TEHERAN, 12. lipnja 2005. (Hina/AFP) - Nekoliko je osoba ubijeno u nedjelju ujutro u nizu bombaških atentata u gradu s velikom arapskom većinom, Ahvazu, na jugozapadu Irana, na iračkoj granici, kazao je glasnogovornik ministarstva unutarnjih poslova Jahanbakch Hanjani.

On je kazao da se radi o četiri atentata ili pokušaja atentata. Nitko neposredno nije preuzeo odgovornost za napade do kojih dolazi samo pet dana prije iranskih predsjedničkih izbora.

Do tih napada dolazi usred predsjedničke kampanje u gradu koji je prije nekoliko tjedana bio poprište etničkih sukoba koji su uključivali snažnu arapsku zajednicu.

Pet osoba ubijeno je u etničkom sukobu u travnju u djelomično arapski govornoj pokrajini Khuzestanu, kojoj je Ahvaz glavni grad. Tri stotine osoba pri tom je uhićeno.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙