FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Glas Koncila: Iza "slučaja Brezovica" kriju se brojne manipulacije i prikriveni interesi

ZAGREB, 7. srpnja 2005. (Hina) - Katolički tjednik Glas Koncila smatrada što dulje traje "slučaj Brezovica" to se sve više otkriva da se podzauzimanjem za pravorijek pravde i skrbi za djecu kriju i brojnemanipulacije, licemjerje i prikriveni interesi pojedinaca i skupina uhrvatskom društvu.
ZAGREB, 7. srpnja 2005. (Hina) - Katolički tjednik Glas Koncila smatra da što dulje traje "slučaj Brezovica" to se sve više otkriva da se pod zauzimanjem za pravorijek pravde i skrbi za djecu kriju i brojne manipulacije, licemjerje i prikriveni interesi pojedinaca i skupina u hrvatskom društvu.

Istraga o događanjima u Caritasovu domu u Brezovici, kako piše glavni urednik Ivan Miklenić u komentaru "Zloporaba Brezovice", poslužila je eksponentima pojedinih interesnih skupina ne samo za prejudiciranje rezultata te istrage nego i za "medijsko stavljanje na optuženičku klupu točno određenih osoba" s ciljem da se "optuži i unaprijed osudi i diskreditira Katoličku crkvu u Hrvatskoj".

Osvrćući se na način kako je pokrenuta "istraga" u slučaju Brezovica, smatra kako se u tom "slučaju" nije iskazalo istraživačko novinarstvo, nego se još jednom pokazalo da novinarstvo i dalje uvelike funkcionira po komunističkom modelu, kao produžena ruka političkih moćnika.

Da se iza "slučaja Brezovica" krije određeni politički obračun, po ocjeni komentatora, posebno je prepoznatljivo što se neizmjerno više piše "samo o nekim eventualno odgovornima".

Napominje koliko novinari s pravom traže da se kazne eventualni počinitelji nedjela nad djecom u brezovičkom domu, da bi barem toliko bilo normalno da još žešće, ustrajnije i neustrašivije zahtijevaju procesuiranje komunističko-partizanskih zločina.

"Nije li krajnje licemjerje jedna zlodjela, za koja istraga još nije rekla svoju konačnu riječ, napuhivati do neba, a druga neizmjerno veća, bolnija, teža i svima poznata - prešućivati i tolerirati", stoji u uredničkom komentaru Glasa Koncila.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙