FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

MUP Hercegovačko-neretvanske županije nema informacija da se general Gotovina krije u Mostaru

MOSTAR, 8. lipnja 2005. (Hina) - Ministarstvo unutarnjih poslovaHercegovačko-neretvanske županije nema nikakvih informacija o tome dase bilo koji bjegunac Haškog tribunala nalazi na područjuHercegovačko-neretvanske županije, rekao je glasnogovornik MUP-a težupanije Srećko Bošnjak, komentirajući napis u najnovijem brojuzagrebačkoga tjednika Globus u kojemu se prenosi izjava glavne hašketužiteljice Carle del Ponte da se odbjegli hrvatski general AnteGotovina krije u Mosatru.
MOSTAR, 8. lipnja 2005. (Hina) - Ministarstvo unutarnjih poslova Hercegovačko-neretvanske županije nema nikakvih informacija o tome da se bilo koji bjegunac Haškog tribunala nalazi na području Hercegovačko-neretvanske županije, rekao je glasnogovornik MUP-a te županije Srećko Bošnjak, komentirajući napis u najnovijem broju zagrebačkoga tjednika Globus u kojemu se prenosi izjava glavne haške tužiteljice Carle del Ponte da se odbjegli hrvatski general Ante Gotovina krije u Mosatru.

Po Bošnjakovim riječima ni druge agencije za zaštitu zakona s kojima kontaktira MUP Hercegovačko-neretvanske županije za sada ne raspolažu informacijama da se general Gotovina skriva na mostarskom području.

"Kad bismo raspolagali takvim saznanjima, ne bi bilo nikakvih razloga da ne ispunimo svoje zakonske obveze", rekao je glasnogovornik aludirajući na zakonsku obvezu uhićenja haških bjegunaca, pa tako i generala Gotovine.

Glavna haška tužiteljica nekoliko je puta već javno iznijela tvrdnju da se odbjegli hrvatski general Ante Gotovina skriva u većinskim hrvatskim područjima BiH, odnosno u Hercegovini. U izjavi, kako je prenosi tjednik Globus, Carla del Ponte je prvi puta preciznije spomenula ime nekoga grada, odnosno Mostara, u kojem se, prema njezinim informacijama, skriva general Gotovina.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙