FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rupel: Slovenski mediji u rukama "starog režima"

LJUBLJANA,23. lipnja 2005.(Hina) - Protiv slovenske Vlade, koja želiprovesti opsežne gospodarske i društvene reforme, vodi se "medijskirat" iza kojega stoje bivši predsjednik Milan Kučan i bivši premijerAnton Rop, iznio je u autorskom prilogu u tjedniku "Mag" ministarvanjskih poslova Dimitrij Rupel. (Hina) xfl ybs
LJUBLJANA,23. lipnja 2005.(Hina) - Protiv slovenske Vlade, koja želi provesti opsežne gospodarske i društvene reforme, vodi se "medijski rat" iza kojega stoje bivši predsjednik Milan Kučan i bivši premijer Anton Rop, iznio je u autorskom prilogu u tjedniku "Mag" ministar vanjskih poslova Dimitrij Rupel.

Slovenski mediji, piše u članku Rupel, stvorili su "fiktivnu realnost koja nema veze s činjenicama i realnim problemima", a predstavnici Vlade i njihova politika ili se ismijavaju ili to ignoriraju jer je većina redakcija povezana s "nekadašnjim režimom" koji je "izgubio na lanjskim izborima".

Kako bi potkrijepio svoje tvrdnje, Rupel je spomenuo nekoliko primjera navodno neodgovarajućeg pisanja o njegovim ministarskim aktivnostima. Cilj medijske kampanje protiv sadašnje Vlade jest "oduzeti joj kredibilitet i potporu koju ima u javnosti", a tu je i fiktivna briga za "izbrisane neslovence" i navodna nesklonost Vlade manjinama, piše Rupel. Ustvrdio je kako je upravo sadašnja Vlada sklona strogoj zaštiti ljudskih prava za razliku od nekadašnje - "komunističke vlasti".

Isto je i s vanjskom politikom Vlade desnog centra, koja je "za suradnju i razumijevanje sa susjednim državama i za modernizaciju zapadnog Balkana" učinila mnogo više od prijašnjih vlada, piše među ostalim Rupel u prilogu za tjednik "Mag".

(Hina) xfl ybs

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙