FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predstavnici Vlade i umirovljenika o zakonu o fondu

ZAGREB, 30. lipnja 2005. (Hina) - Predstavnici Vlade i umirovljeničkihudruga dogovorili su se na današnjem sastanku da prijedlog zakona oumirovljeničkom fondu ide u saborsku raspravu prije ljetne stanke,izjavio je predsjednik Hrvatske stranke umirovljenika Vladimir Jordanza Hinu nakon sastanka u Vladi.
ZAGREB, 30. lipnja 2005. (Hina) - Predstavnici Vlade i umirovljeničkih udruga dogovorili su se na današnjem sastanku da prijedlog zakona o umirovljeničkom fondu ide u saborsku raspravu prije ljetne stanke, izjavio je predsjednik Hrvatske stranke umirovljenika Vladimir Jordan za Hinu nakon sastanka u Vladi.

Na sastanku su sudjelovali premijer Ivo Sanader, s potpredsjednicima Vlade Damirom Polančecom i Jadrankom Kosor, ministrima financija Ivanom Šukerom i gospodarstva Brankom Vukelićem, te predstavnici HSU-a i drugih umirovljeničkih udruga.

"Dogovoreno je da ćemo razgovore o prijedlogu zakona o umirovljeničkom fondu završiti do sredine idućeg tjedna, kad će nam direktor Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje predočiti i iznos ukupna duga, čija je zadaća izračunati taj dug", rekao je Jordan.

HZMO je obvezan do 5. kolovoza izračunati pojedinačan dug za svakoga umirovljenika.

Jordan je ocijenio kako je Vlada shvatila da zakon mora donijeti prije ljetne stanke Hrvatskog sabora, jer je na to obvezuje Zakon o povratu duga.

Potpredsjednik Vlade Damir Polančec rekao je novinarima da se nastavljaju razgovori s predstavnicima umirovljenika o svim ostalim pitanjima, napose o ključu za usklađivanje mirovina, o čemu danas nije bilo govora.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙