FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Odbor za pravosuđe: jednoglasna podrška B. Hrvatinu

ZAGREB,6. srpnja 2005.(Hina) - Saborski Odbor za pravosuđe jednoglasnoje danas podržao prijedlog predsjednika države da se Branko Hrvatinimenuje novim predsjednikom Vrhovnoga suda RH.
ZAGREB,6. srpnja 2005.(Hina) - Saborski Odbor za pravosuđe jednoglasno je danas podržao prijedlog predsjednika države da se Branko Hrvatin imenuje novim predsjednikom Vrhovnoga suda RH.

Častan i uspješan sudac, stručnjak, tek su neke od pohvala koje su o Hrvatinu izrekli članovi Odbora.

Osiguranje neovisnosti sudstva, jedinstvene primjene prava i zakona na području cijele Hrvatske, osiguranje jednakopravnosti građana, inzistiranje na poštivanju pravomoćnih sudskih odluka, neki su od ciljeva koje si Hrvatin postavlja ako bude imenovan.

Kolegama ću nastojati osigurati da riješe što više spisa i što kvalitetnije, uvijek ću stati između sudaca i bilo koga tko bi želio utjecati na njihov rad, neovisno radi li se o vlasti ili sredstvima javnog priopćavanja, najavio je Hrvatin.

Vrhovni će sud, najavljuje, biti više prisutan na terenu, među sudovima, podržat će sve što pridonosi razvoju pravosuđa.

Odgovarajući na upite, Hrvatin je iznio i osobnu ocjenu da je hrvatska kaznena politika nešto blaža nego bi trebala biti, te da nema zapreka da ne bude oštrija.

Predsjednik Vrhovnog suda je časna, no ne počasna dužnost, to je, u ovom trenutku, radna dužnost i zato sam je pristao prihvatiti, rekao je, uz ostalo, Hrvatin.

Prijedlog da se Hrvatina imenuje predsjednikom Vrhovnog suda pozitivno je ocjenila Opća sjednica Vrhovnog suda, a današnja podrška matičnog saborskog odbora još je jedan korak do tog imenovanja o kojemu će konačnu odluku donijeti Hrvatski sabor.

Predsjednik države Hrvatina je predložio za predsjednika Vrhovnog suda nakon što je Ranko Marijan odustao od kandidature, nezadovoljan što je oko njegovog imenovanja u Saboru izostao konsenzus svih stranaka.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙