FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Biskup Srakić: Suradnja crkvenih i svjetovnih vlasti dobra

ĐAKOVO, 6. srpnja 2005. (Hina) - Đakovačko-srijemski biskup msgr. MarinSrakić danas je razgovarao osječko-baranjskim županom KrešimiromBubalom i osječkim gradonačelnikom Antom Đapićem u Biskupskom domu uĐakovu.
ĐAKOVO, 6. srpnja 2005. (Hina) - Đakovačko-srijemski biskup msgr. Marin Srakić danas je razgovarao osječko-baranjskim županom Krešimirom Bubalom i osječkim gradonačelnikom Antom Đapićem u Biskupskom domu u Đakovu.

Zaželjevši im uspjeh u obnašanju mandata, biskup Srakić je suradnju crkvenih i svjetovnih vlasti ocijenio dobrom i vrlo korektnom, naglasivši da je "zajednički cilj i crkvenih i svjetovnih vlasti dobrobit čovjeka".

Župan Bubalo i gradonačelnik Đapić najavili su da će se brže rješavati neka crkvena pitanja.

Đapić je najavio da će uskoro biti vraćen Papin križ na prostor čepinske zračne luke te da će grad Osijek pomoći u obnovi nekih crkvenih građevina u Osijeku.

Župan Bubalo podsjetio je kako je Županija do sada više puta pomogla obnovu crkvenih objekata - prošle godine 40-ak, a u ovoj godini 30-ak zgrada. Istaknuo je kako će se to rješavati u skladu s popisom prioriteta Đakovačo-srijemske biskupije.

Najavio je kako će u sljedećem razdoblju Biskupija, grad Osijek i Županija zajedno rješavati pitanja osječkoga vikarijata, što se, primjerice, odnosi i na zgradu bivše bolnice za plućne bolesti koja sada i gruntovno pripada Biskupiji.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙