FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pad proizvođačkih cijena poljoprivrednih proizvoda

ZAGREB, 16. lipnja 2005. (Hina) - Cijene poljoprivrednih proizvoda priproizvođačima, iz otkupa i prodaje pravnih osoba te obiteljskihpoljoprivrednih gospodarstava, u Hrvatskoj su u travnju zabilježilepad u odnosu na ožujak za 4,2 posto, dok su u odnosu na isti mjesecprošle godine porasle za 0,2 posto.
ZAGREB, 16. lipnja 2005. (Hina) - Cijene poljoprivrednih proizvoda pri proizvođačima, iz otkupa i prodaje pravnih osoba te obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, u Hrvatskoj su u travnju zabilježile pad u odnosu na ožujak za 4,2 posto, dok su u odnosu na isti mjesec prošle godine porasle za 0,2 posto.

Podaci Državnog zavoda za statistiku o cijenama iz otkupa i prodaje po pojednim robama pokazuju da najveći pad cijene u travnju prema ožujku bilježe cijene ostalog povrća, svježeg ili rashlađenog, i to za 22,4 posto, dok je njihov pad na godišnjoj razini iznosio 48,5 posto.

Značajnih 11,4 posto na mjesečnoj je razini smanjena i cijena slame i krmiva, koja je u travnju ove godine bila ujedno i za 44,9 posto niža nego u istom mjesecu 2004. godine.

Istodobno, u travnju su proizvođačka cijena vina porasla za najvećih 7 posto prema mjesecu prije te za čak 32,4 posto u odnosu na travanj 2004. godine.

Cijena živih svinja povećana je za 1,4 posto prema ožujku, dok je u odnosu na travanj lani njihova cijena bila viša za 26,3 posto.

Rast bilježe i cijene sirove kože - na mjesečnoj razini za 1,3 posto, a godišnjoj 4,1 posto, te cijene proizvoda ostalih životinja, koje su u odnosu na ožujak porasle za 1,1 posto, dok su u odnosu na travanj lani bile manje za 3,6 posto.

Najmanjih 0,9 posto u travnju je prema ožujku povećana cijena žive peradi, koja je ujedno bila i za 1,1 posto niža nego u travnju prošle godine.

(Hina) xrub yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙