FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Osumnjičenima za krijumčarenje oružja određen 48-satni pritvor

ZAGREB, 5. srpnja 2005. (Hina) - Petoricu osumnjičenih za posjedovanjei krijumčarenje veće količine vatrenog oružja i eksploziva istražnasutkinja danas je saslušala i odredila 48-satni pritvor, doznaje se nazagrebačkom Županijskom sudu.
ZAGREB, 5. srpnja 2005. (Hina) - Petoricu osumnjičenih za posjedovanje i krijumčarenje veće količine vatrenog oružja i eksploziva istražna sutkinja danas je saslušala i odredila 48-satni pritvor, doznaje se na zagrebačkom Županijskom sudu.

Zamjenica Općinskog državnog odvjetnika popodne je podnijela prijedlog za zadržavanje svih pet osumnjičenika i donijeto je rješenje kojim je svih pet zadržano na 48 sati, rekla je istražna sutkinja zagrebačkog Županijskog suda Manda Snoj u telefonskoj izjavi.

Istražna sutkinja je kazala da ih se tereti za kazneno djelo nedozvoljenog posjedovanja oružja i eksplozivnih tvari te da su "uglavnom svi iznijeli obrane - jedan od njih parcijalno".

Zbog povezanosti s pronađenih 20 ručnih bombi, kemijskom ručnom bombom, 11 raketnih bacača "zolja", dvije automatske puške, puške s "užlijebljenim cijevima", pištolja "Beretta", improviziranog vatrenog oružja u obliku kemijske olovke, dva prigušivača i više stotina komada različitog streljiva policija je uhitila 13 osoba. No, samo je petorici uspjela i dokazati utemeljenost sumnje te ih predati istražnom sucu zagrebačkog Županijskog suda. Ostali osumnjičenici nakon obrade pušteni su na slobodu.

U policiji su potvrdili i da je među glavnim osumnjičenicima bivši zagrebački policajac, koji je do 2002. radio na džepnim krađama. Iz policije je, kažu, otišao nakon što je doveden u vezu s nekim kaznenim djelima, a stegovni postupak je izbjegao davanjem otkaza.

Navodni lanac ilegalne distribucije oružja "razbijen" je nakon dugo pripremane akcije Protuobavještajne agencije (POA), Ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (USKOK) i Ravnateljstva policije.

Osim petorice predanih istražnom sucu policija je jednog muškarca kazneno prijavila zbog pomaganja u kaznenom djelu, a najavila je i podizanje prijave protiv jednog osumnjičenog s područja Bjelovara zbog nedozvoljenog držanja oružja i eksplozivnih tvari.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙