FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Nema dokaza da je Ahmadinedžad upleten u opsadu veleposlanstva SAD-a 1979.

WASHINGTON, 1. srpnja 2005. (Hina/Reuters) - Bijela kuća je u petakpriopćila da do sada nije našla dokaze da je novoizabrani iranskipredsjednik Mahmoud Ahmadinedžad bio upleten u opsadu veleposlanstvaSjedinjenih Država u Teheranu 1979. godine.
WASHINGTON, 1. srpnja 2005. (Hina/Reuters) - Bijela kuća je u petak priopćila da do sada nije našla dokaze da je novoizabrani iranski predsjednik Mahmoud Ahmadinedžad bio upleten u opsadu veleposlanstva Sjedinjenih Država u Teheranu 1979. godine.

Nekoliko Amerikanca koji su bili zatočeni izjavilo je da je Ahmadinedžad bio jedan od vođa opsade, no dvojica Iranaca koji su vodili napad na veleposlanstvo kažu da on nije u tome sudjelovao.

"Nastavljamo ispitivati slučaj kako bi utvrdili činjenice", izjavio je glasnogovornik Bijele kuće Scott McClellan.

Upitan jesu li Sjedinjene Države bile upoznate s tvrdnjama o Ahmadinedžadovom sudjelovanju prije no što su ih nekadašnji taoci iznijeli u javnost, McClellan je napomenuo da je predsjednik George W. Bush u četvrtak izjavio da "o tome nije imao nikakve informacije".

Bijela kuća je u četvrtak izrazila zabrinutost radi izjava bivših talaca iz veleposlanstva SAD-a u Teheranu 1979. godine kako vjeruju da je novoizabrani iranski predsjednik Mahmoud Ahmadinedžad bio jedan od vođe opsade američkog veleposlanstva.

Najmanje su četvorica Amerikanaca koji su bili zadržani kao taoci nakon zauzimanja veleposlanstva SAD-a 1979. godine u Teheranu u četvrtak izjavila da novog iranskog predsjednika prepoznaju kao jednog od vođa opsade, no tu je tvrdnju Teheran opovrgnuo.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙