FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ahmadinedžad: Iranu ne trebaju veze s Washingtonom

TEHERAN, 26. lipnja 2005. (Hina/AFP) - Mahmud Ahmadinedžad, pobjednikna iranskim predsjedničkim izborima, ocijenio je u nedjelju da Irannema stvarno nikakve potrebe uspostaviti odnose sa SjedinjenimDržavama, ali je potvrdio da će njegova vlada nastaviti razgovore onuklearnom pitanju s Europskom unijom.
TEHERAN, 26. lipnja 2005. (Hina/AFP) - Mahmud Ahmadinedžad, pobjednik na iranskim predsjedničkim izborima, ocijenio je u nedjelju da Iran nema stvarno nikakve potrebe uspostaviti odnose sa Sjedinjenim Državama, ali je potvrdio da će njegova vlada nastaviti razgovore o nuklearnom pitanju s Europskom unijom.

"Iran je na putu napretka i razvoja i ne trebaju mu Sjedinjene Države", rekao je Ahmadinedžad na svojoj prvoj konferenciji za novinare nakon što je izabran.

Dodao je da će Iranci "surađivati sa svim zemalja koje neće pokazivati mržnju prema islamskoj državi".

Ponovio je da njegova zemlja ima "pravo" razvijati nuklearnu energiju u mirnodopske svrhe i najavio da namjerava nastaviti pregovore s Europskom unijom o tom pitanju.

Ahmadinedžad je obećao "umjerenost" i odbacio ekstremizam. "Umjerenost će biti glavna politika ove vlade koja će služiti 70 milijuna ljudi", i dodao da u zemlji "neće biti mjesta za ekstremizam".

Ahamadinedžad je također umirio poslovne krugove i najavio razvijanje nacionalnih i stranih ulaganja u Iranu. Njegovo službeno stupanje na dužnost predviđeno je 3. kolovoza.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙