FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ahmadinedžad odbacuje sve optužbe i upozorava Zapad

TEHERAN, 4. srpnja 2005. (Hina/dpa) - Odbacujući sve optužbenovoizabrani iranski predsjednik Mahmud Ahmadinedžad uputio jeupozorenje zapadnim zemljama zbog protiv njega usmjerenih navoda osudjelovanju u opsadi veleposlanstva SAD-a u Teheranu 1979. i ubojstvakurdskog čelnika u Beču deset godina kasnije.
TEHERAN, 4. srpnja 2005. (Hina/dpa) - Odbacujući sve optužbe novoizabrani iranski predsjednik Mahmud Ahmadinedžad uputio je upozorenje zapadnim zemljama zbog protiv njega usmjerenih navoda o sudjelovanju u opsadi veleposlanstva SAD-a u Teheranu 1979. i ubojstva kurdskog čelnika u Beču deset godina kasnije.

"Takve potpuno neutemeljene tvrdnje nekih zapadnih krugova, unatoč mogućnosti pristupa najnaprednijim sigurnosnim i obavještajnim sustavima, doista su prilično upitne", prenijela je u ponedjeljak prvu izravnu Ahmadinedžadovu reakciju na te optužbe iranska novinska agencija ISNA.

Ahmadinedžad se iz Sjedinjenih Država optužuje da je sudjelovao u uzimanju talaca pri zaposjedanju američkog veleposlanstva u Teheranu 1979. godine. Austrijski politički krugovi ga također optužuju za upletenost u ubojstvo kurdskog čelnika u Beču 1989. godine.

"Mi želimo dobre veze sa svim zemljama, uključjući i Europu, no upozoravamo sve vlade zapadnih zemalja da smekšaju svoja stajališta kako bi ih iranski narod mogao smatrati vjerodostojnima", rekao je Ahmadinedžad na sastanku s parlamentarnim zastupnicima.

Ahmadinedžad je izrazio čuđenje ponašanjem zapadnih vlada koje se pozivaju na demokraciju ali iskazuju nepoštovanje prema izboru 30 milijuna Iranaca na predsjedničkim izborima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙