FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

INA: Za 10 lipa poskupljuju Super 95, Eurosuper 95 i Super plus 98

ZAGREB, 4. srpnja 2005. (Hina) - Maloprodajne cijene bezolovnihmotornih benzina Supera 95, Eurosupera 95 i Super plus 98 od ponoći ćebiti više za 1,3 posto ili za 10 lipa, dok se cijene ostalih naftnihderivata neće mijenjati, izvijestili su danas iz Ine.
ZAGREB, 4. srpnja 2005. (Hina) - Maloprodajne cijene bezolovnih motornih benzina Supera 95, Eurosupera 95 i Super plus 98 od ponoći će biti više za 1,3 posto ili za 10 lipa, dok se cijene ostalih naftnih derivata neće mijenjati, izvijestili su danas iz Ine.

Tako će se od sutra, 5. srpnja do 18. srpnja, na Ininim benzinskim postajama Super 95 prodavati po cijeni od 7,60 kuna po litri (do sada 7,50 kuna), Eurosuper 95 po 7,75 kuna (do sada 7,65 kuna), a Super plus 98 po cijeni od 7,90 kuna (do sada 7,80 kuna).

Cijena motornog benzina s olovom Supera 98 neće se mijenjati i ostaje 8,13 kuna po litri, a nepromijenjene ostaju i cijene dizelskih goriva.

I u idućih 15 dana tako će se dizel prodavati po cijeni od 6,96 kuna po litri, Eurodizel po 7,14 kuna, plavi dizel po 4,11 kuna, a loživo ulje ekstra lako po cijeni od 4,25 kuna po litri.

Da će neke vrste benzina poskupjeti za deset lipa, a da se cijene dizelskih goriva neće mijenjati, najavljeno je nakon jutrošnjeg sastanka ministra gospodarstva, rada i poduzetništva Branka Vukelića i predsjednika Uprave Ine Tomislava Dragičevića.

Dogovoreno je da će se cijene korigirati smanjivanjem marži, istaknuo je nakon sastanka Dragičević, dok je Vukelić naglasio da analize Ministarstva pokazuju da nema potreba ni razloga za drastičnim povećanjem cijena derivata, da su analizirani svi uvjeti koji utječu na cijenu, tražene minimalne korekcije koje ne ugrožavaju poslovanje Ine.

Korekcije od par lipa neće primaknuti cijene granici od osam kuna, kazao je Vukelić, ponavljajući da će Vlada intervenirati ako ta granica kod benzina bude prijeđena.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙