FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Otvoren Zagrebački barokni festival

ZAGREB, 2. srpnja 2005. (Hina) - U atriju Klovićevih dvora večeras je,u organizaciji Koncertne direkcije Zagreb, počeo Zagrebački baroknifestival, koji će do 1. kolovoza, uz domaće majstore za baroknuglazbu, ugostiti i vrhunske ansamble iz Europe i svijeta.
ZAGREB, 2. srpnja 2005. (Hina) - U atriju Klovićevih dvora večeras je, u organizaciji Koncertne direkcije Zagreb, počeo Zagrebački barokni festival, koji će do 1. kolovoza, uz domaće majstore za baroknu glazbu, ugostiti i vrhunske ansamble iz Europe i svijeta.

Festival je otvoren nastupom belgijskog baroknog ansambla Ausonija, na čijem su čelu Frederick Haas (čembalo) i Mira Glodeanu (violina), koji su ujedno i njegovi osnivači.

Ansambl Ausonija okuplja glazbenike sa zajedničkim ciljem istraživanja repertoara 17. i 18. stoljeća, i redoviti su gosti vodećih europskih baroknih festivala. Posebno se odlikuju svježim i strastvenim interpretacijama djela francuskog skladatelja Jeana-Philippea Rameaua.

Nakon pozdravnih riječi ravnatelja Koncertne direkcije Zagreb, Saše Britvića, festival je otvorio zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

Čestitavši organizatorima, Bandić je podsjetio kako je prošlogodišnji, prvi Zagrebački barokni festival, izvrsno prihvatila i publika i mediji kao iznimno vrijednu i potrebnu ljetnu kulturnu priredbu u Zagrebu.

Osmišljen kao festival baroka, Zagrebački barokni festival simbolizira visoku kulturu i europsku tradiciju, a ovim projektom grad Zagreb se uključuje u suvremena europska glazbena zbivanja, istaknuo je zagrebački gradonačelnik.

Ovogodišnji Zagrebački barokni festival traje do 1. kolovoza, a na njemu će nastupiti vrhunski ansambli, među kojima" Ansambl Dialogos" (Pariz) kojeg vodi naša istaknuta muzikologinja Katarina Livljanić te Barokni orkestar EU s našom vodećom mesosopranisticom Renatom Pokupić.

Također svoje umjetničke dosege zagrebačkoj glazbenoj publici pokazat će i Hrvatski barokni ansambl, kvartet Perccell (Velika Britanija), Europski ansambl William Byrd (Francuska) i drugi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙