FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Varaždinska kanalizacija vjerojatno uzrok pomora ribe na Dravi

ZAGREB, 20. lipnja 2005. (Hina) - Na rijeci Dravi u mjestu Šemovcimajučer je, kako je izvijestio Državni centar 112, zamijećen pomor ribe,a glavni državni vodopravni inspektor Željko Makvić danas je izjavioda počinitelj još nije utvrđen, ali se pretpostavlja da je onečišćenavoda od koje su ribe uginule istekla iz varaždinske gradskekanalizacije, odnosno da je onečišćivač jedna od tvrtaka svaraždinskog područja.
ZAGREB, 20. lipnja 2005. (Hina) - Na rijeci Dravi u mjestu Šemovcima jučer je, kako je izvijestio Državni centar 112, zamijećen pomor ribe, a glavni državni vodopravni inspektor Željko Makvić danas je izjavio da počinitelj još nije utvrđen, ali se pretpostavlja da je onečišćena voda od koje su ribe uginule istekla iz varaždinske gradske kanalizacije, odnosno da je onečišćivač jedna od tvrtaka s varaždinskog područja.

Inspekcija i dalje čini sve kako bi otkrila počinitelja, protiv kojega će biti podnesena kaznena prijava, izjavio je Makvić za Hinu.

Neslužbeno se doznaje da je pomor ribe na rijeci Dravi primijećen još u petak, ali je policiji dojavljen u nedjelju oko podneva kad su zamijećene uginule ribe nizvodno od Hidroelektrane "Čakovec" u Šemovcima. Na mjesto događaja izišla je policija, vodopravni inspektor, stručnjak Hrvatskih voda, veterinar i članovi varaždinskoga Športsko-ribolovnog društva. Uzeti su uzorci vode na analizu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙