FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

ZAGREB, 29. lipnja 2005.(Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.
ZAGREB, 29. lipnja 2005.(Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.

HONG KONG - Očevi u Hong Kongu su "hladni, suzdržani i strogi", misle njihova djeca, a pišu tamošnje novine od srijede. Tinejdžeri su u anketi odgojne sposobnosti svojih očeva u prosjeku ocijenili s 2+, uz prigovor da ne znaju imena njihovih najboljih prijatelja i da ne slušaju što im djeca govore. Majke su u anketi provedenoj među više stotina djece od 14 do 18 godina prošle bolje, dobivši ocjenu 4+, piše Hong Kong Standard. Dječaci i djevojčice u Hong Kongu žale se da roditelji s njima ne razgovaraju o seksu, da nemaju strpljenja s njima i da im ne pomažu u učenju. Zamjeraju im i da nemaju smisla za modu, pa je tek 178 od 400 djece izjavilo da se njihovi roditelji znaju prikladno odjenuti.

PARIZ - Skupina kineskih ljubitelja zmajeva iz pokrajine Jiangsu izradila je i u zrak pustila zmaja dugog 2005 metara. Zmaj je bio sastavljen od glave i 7.888 članaka. Ista ekipa planira u vrijeme održavanja Olimpijskih igara u Pekingu izraditi i pustiti zmaja dugog 2.008 metara.

SYDNEY - Životinje su lani prouzročile više od 17.000 nesreća na australskim cestama, a među njima prednjače klokani, priopćila je u srijedu lokalna osiguravateljska tvrtka. Uz klokane, za nesreće su krivi i vombati (manji tobolčar), lisice, psi, mačke, konji, krave i ovce, piše u priopćenju tvrtke SGIO, u kojemu se ističe da je mjesec srpanj, tijekom australske zime, osobito poznat po sudarima s klokanima. Većina od više milijuna klokana u Australiji su noćne životinje, pa vlasti preporučuju vozačima poseban oprez noću, u zoru i u sumrak. Lani su klokani prouzročili 13.003 od 17.748 prometnih nesreća u kojima su sudjelovale životinje.

LOS ANGELES - Skupina aktivista za zaštitu životinja pozvala je jedan od najvećih akvarija u SAD da prestane posluživati obroke od ribe posjetiteljima restorana u sklopu akvarija. "Posluživati ribe pokraj akvarija je kao posluživati hamburgere od psećeg mesa na izložbi pasa", poručili su aktivisti. U pismu upućenom upravi Pacifičkog akvarija u Long Beachu aktivisti napominju kako su najnovija istraživanja pokazala kako su ribe iznenađujuće "inteligentne, senzitivne i zanimljive životinje". Predsjednik uprave akvarija Jerry Shubel u priopćenju je naveo da se u restoranu poslužuju samo one vrste ribe koje nisu ugrožene a da je akvarij predan svom cilju obrazovanja javnosti o načinima očuvanja oceana.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙