FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 21 sat

ZAGREB, 19. lipnja 2005. (Hina) - Pregled vijesti do 21 sat.
ZAGREB, 19. lipnja 2005. (Hina) - Pregled vijesti do 21 sat.

ZAGREB - Glasnogovornik Ministarstva unutarnjih poslova Zlatko Mehun, komentirajući današnji medijski napis da hackerski upad u jednu američku kartičnu tvrtku može ugroziti i hrvatske korisnike kartica, rekao je kako nijedan sustav nije imun od upada, no mala je vjerojatnost da se takav slučaj i dogodi kod nas. Zlatko Mehun rekao je za Hinu da hrvatske banke imaju zaštitne sustave od upada, i one prve reagiraju, a MUP reagira nakon dojave banaka. Prema informacijama Master Internationala i FBI-ja, nepoznati hackeri, po pisanju nekih medija, provalili su u bazu podataka američke tvrtke "Card Systems Solutions", koja obrađuje transakcije za trgovačke kuće i financijske institucije, te doveli u pitanje sigurnost bankovnih računa gotovo 40 milijuna korisnika kartica Visa, Master Card i American Express diljem svijeta.

VARAŽDIN/ZAGREB - Varaždinskoj Policijskoj upravi danas je dojavljeno o pomoru ribe na rijeci Dravi nizvodno od brane Hidroelektrane "Čakovec" u mjestu Šemovcu. Policija je oko dva kilometra nizvodno od brane utvrdila da je dojava istinita, a riječ je o pomoru neutvrđene količine krupne i sitne ribe, izvijestila je varaždinska Policijska uprava. Očevid su obavili varaždinski policajci u nazočnosti vodopravnog inspektora, inspektora Hrvatskih voda, veterinara Veterinarske stanice iz Varaždina i Športskoga ribolovnog društva iz Varaždina, koji su uzeli uzorke za analizu.

SPLIT/KAŠTELA - Poslijepodne su uz željezničku prugu na Križnjaku i Tadinama, iznad Kaštel Štafilića, istodobno buknula tri požara u kojima je izgorjelo od 15 do 20 hektara niskog raslinja. Požari su lokalizirani već u 16 sati. Kako je vatra buknula istodobno na tri mjesta nakon prolaska vlaka, pretpostavlja se da je uzrok požara iskrenje kotača, no to tek trebaju utvrditi inspekcija.

SLAVONSKI BROD - Beživotno tijelo 16-godišnjeg mladića iz Stare Gradiške pronađeno je prijepodne u rijeci Savi 15-ak metara od obale blizu Uskoka, nedaleko od Stare Gradiške. Pronašli su ga ronioci specijalne policije zagrebačke Policijske uprave. Potragu za dječakom policija je pokrenula jučer kasno poslijepodne, kada su mladićevi roditelji javili da im se sin nije vratio kući sa savskog nasipa, gdje je čuvao stoku, a zbog mraka se morala prekinuti. Uz obalu je pronađena mladićeva odjeća i bicikl pa se pretpostavlja da se jučer kupao u Savi i utopio. Nisu pronađeni tragovi nasilja, a točan uzrok smrti znat će se nakon sutrašnje obdukcije u brodskoj bolnici.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙