FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Staljinova omiljena dača prodana za 10 milijuna dolara

MOSKVA, 2. srpnja 2005. (Hina/Reuters) - Omiljena dača nekadašnjegsovjetskog diktatora Josefa Visaronoviča Staljina, koji je u njoj daosagraditi veliku kadu sa slanom vodom jer se bojao kupanja u moru,prodana je za deset milijuna dolara, objavili su mediji u subotu.
MOSKVA, 2. srpnja 2005. (Hina/Reuters) - Omiljena dača nekadašnjeg sovjetskog diktatora Josefa Visaronoviča Staljina, koji je u njoj dao sagraditi veliku kadu sa slanom vodom jer se bojao kupanja u moru, prodana je za deset milijuna dolara, objavili su mediji u subotu.

Kuća se nalazi na Crnom moru u gruzijskoj pokrajini Abhaziji gdje je Staljin imao nekoliko posjeda.

"Donijeli smo odluku o prodaji dače "Hladna rijeka" za 10 milijuna dolara", rekao je abhazijski premijer Aleksandar Ankvab za televiziju NTV.

Nije želio potvrditi medijska nagađanja kako je novi vlasnik kuće Oleg Deripaska, vlasnik industrijskog giganta Basic Element.

Prema pisanju lista Moskovsky Komsomolets, iduća na redu za prodaju je kuća bivšeg sovjetskog čelnika Mihaila Gorbačova, poznata po tome što je smještena u zaljevu u kojeg mogu uplovljavati podmornice.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙