FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

ZAGREB, 30. lipnja 2005.(Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske do 12,30sati.
ZAGREB, 30. lipnja 2005.(Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske do 12,30 sati.

ZAGREB - U sudaru dvaju osobnih automobila na autocesti Zagreb-Lipovac sinoć je kod Ježeva, nedaleko od Dugog Sela, poginula četveročlana obitelj, a jedna je osoba teško ozlijeđena, izvijestila je danas zagrebačka policija. Nesreća se dogodila oko 20,20 sati kada je 60-godišnjak, vozeći "peugeota 307" zagrebačkih tablica u smjeru Lipovca, zbog, kako kažu u policiji, neprilagođene brzine na mokroj cesti izgubio nadzor nad vozilom. Automobil je probio zaštitnu metalnu ogradu koja dijeli dva smjera autoceste i izravno udario u "škodu favorit", novogradiških tablica, u kojemu se prema Zagrebu vozila obitelj Andrijanić. U nesreći su odmah poginuli 38-godišnji Ivan Andrijanić, njegova 35-godišnja supruga Ivanka te njihovi sinovi, osmogodišnji Stjepan i četverogodišnji Antonio. Vozač "peugeota" je teško ozlijeđen.

ZAGREB - SDP-ov zastupnik Ivica Pančić ponovno je danas optužio Vladu da je prekršila obećanje dato braniteljima jer je odlučila ne isplatiti im oko 140 milijuna kuna na ime dividende od sedam posto dionica HT-a, iako je to, ističe, po zakonu dužna. Pančić je na konferenciji za novinare u Hrvatskom saboru prozvao Vladu da je, umjesto da izvrši obvezu i obećanje prema braniteljima, novcem od dividende popunila državni proračun. Vlada, kaže, suprotno Zakonu o privatizaciji HT-a, tvrdi da je dividenda od sedam posto dionica HT-a za branitelje prihod državnog proračuna, a da branitelji na taj novac imaju pravo tek od trenutka formiranja Fonda hrvatskih branitelja, koji, uvjeren je Pančić, nikada neće profunkcionirati.

ZAGREB - Saborski Klub HSP-a prozvao je danas Vladu da, odbijanjem njihova prijedloga da Sabor donese zaključak o smjernicama za sklapanje ugovora o javno-privatnom partnerstvu (JPP), marginalizira parlament, te da kani pogodovati podobnima u poslovima privatizacije državnih poduzeća. HSP-ovci su, u nastavku sinoć započete saborske rasprave o navedenom prijedlogu, Vladu optužili da ne želi donijeti pravni okvir koji bi regulirao JPP, a kako bi, tvrde, po načelu voluntarizma nastavila provoditi privatizaciju tvrtki u državnom vlasništvu."Ide se u korist Vladinim podobnicima, radi se po načelu voluntarizma kao u privatizacijskoj pljački 1990-ih", rekao je Pero Kovačević (HSP).

ZAGREB - Zagrebačka policija prekinula je lanac krijumčara i preprodavača droge i uhitila trojicu osumnjičenika kod kojih je pronašla 58 kilograma marihuane, vrijedne oko pola milijuna kuna. Riječ je o najvećoj ovogodišnjoj zaplijeni marihuane na zagrebačkom području, kažu u policiji koja je danas izvijestila da je drogu pronašla kod trojice mladića u dobi od 19, 20 i 21 godine, od ranije poznatih po rasparčavanju droge. Mladiće se sumnjiči da su se udružili kako bi na području Zagreb preprodavali marihuanu koju je u Bosni i Hercegovini nabavljao i u Hrvatsku krijumčario najmlađi osumnjičenik. Drogu su skrivali u unajmljenom stanu u Zagrebu.

ZAGREB - Prosječna mjesečna neto plaća isplaćena po zaposlenom u pravnim osobama u Hrvatskoj za travanj je iznosila 4.287 kuna, što u odnos na ožujak predstavlja smanjenje za 103 kune ili nominalno za 2,3 posto, a realno za 2,2 posto, objavio je Državni zavod za statistiku (DZS). U odnosu na travanj prošle godine, prosječna neto plaća za travanj ove godine bila je nominalno viša za 3,8 posto, a realno za 0,3 posto.

ZAGREB - Broj korisnika Internetskih usluga u Hrvatskoj do kraja ove godine mogao bi porasti na 1.371.000 korisnika, čime bi se povećao udio korisnika Interneta u sveukupnoj hrvatskoj populaciji s 27,4 posto na kraju 2004. na 31,2 posto koncem 2005. godine, prognozira se u rezultatima studije "Croatia Internet Access Services, 2005-2009 Forecast" koje je provela regionalna podružnica IDC-a. Usporedba s krajem lanjske godine, kada se Internetom koristilo približno 1.206.000 hrvatskih građana, pokazuje kako bi to predstavljalo godišnje povećanje za 13,6 posto.

ZAGREB - Izračuni Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHZ) za srpanj, kolovoz i rujan ne upućuju na znatnije odstupanje od uobičajenih vrijednosti, što znači da ljeto ne bi trebalo biti ni toplije niti hladnije od prosječnog, a manja odstupanja moguća su tek na Jadranu. Po najnovijim prognozama za iduća tri mjeseca, nešto bi kišovitije moglo biti u Istri, ponajprije na njezinoj zapadnoj obali, a manje odstupanje može se dogoditi i u sjevernim krajevima unutrašnjosti, rekla je Hini pomoćnica ravnatelja DHZ-a za primijenjenu meteorologiju Vlasta Tutiš. Tutiš ističe da nas očekuje normalno ljeto, a samo mjestimice bi moglo biti toplije ili sušnije, najvjerojatnije na Jadranu.

SINJ - Alkarsko društvo će pozive za ovogodišnju Alku uzvanicima uputiti 11. srpnja, a prvi na popisu onih koji će biti pozvani je predsjednik Republike Stjepan Mesić, doznaje se danas u Viteškom alkarskom društvu u Sinju. Upravni odbor Viteškog alkarskog društva utvrdio je popis državnih i ostalih dužnosnika te drugih uvaženih gostiju kojima će biti upućeni pozivi za 290. alkarske svečanosti, što će se održati u nedjelju, 7. kolovoza. Prvi na tom popisu su predsjednici Republike, Sabora i Vlade, a pozivi će biti upućeni 11. srpnja, rekao je Hini tajnik VAD-a Ivan Vrca.

ZAGREB - Zbog kvara magistralnog voda desetak naselja u gornjem dijelu Međimurja ostalo je jutros bez vode. Prema izvješću Državnog centra 112, kvar na magistralnom vodu vodovodne mreže kod Frkanovca dogodio se oko 9 sati. Interventna ekipa "Međimurskih voda" odmah je izišla na mjesto kvara te se očekuju da će vod biti saniran do 16 sati.

ZAGREB - Grupa dječaka starih oko deset godina opljačkala je jučer novac iz knjižare u zagrebačkom naselju Dugave i istukla zaposlenicu, izvijestila je danas policija. U policiji kažu da je šest do osam dječaka, u dobi između devet i 13 godina, jučer oko 18 sati ušlo u knjižaru u Ulici sv. Mateja u zagrebačkom naselju Dugave. Tamo su razgledavali knjige i ostale stvari, a u jednom trenutku 29-godišnja knjižničarka je vidjela da jedan od dječaka u ruci drži novac iz blagajne. Kada ga je pokušala spriječiti da pobjegne s novcem dječak ju je počeo grepsti i tući, a ubrzo su mu se pridružili i ostali dječaci. Mali se lopov na kraju uspio osloboditi i s ostalima pobjeći iz knjižare s plijenom nešto većim od tisuću kuna.

ZAGREB - Škare i šalica vruće kave u rukama 50-godišnje prodavačice spriječile su razbojnika naoružanog nožem da opljačka trgovinu u zagrebačkom naselju Dubrava, izvijestila je danas policija. Nepoznati mladić, naoružan nožem i maskiran crnom motorističkom kacigom, upao je jučer ujutro u trgovinu u Aveniji Dubrava, zaprijetio prodavačici i zatražio novac iz kase. No, pribrana i hrabra prodavačica u razbojnika je uperila škare, a drugom rukom dohvatila šalicu vruće kave i zalila ga. Kako razbojnik potom nije uspio otvoriti blagajnu i otuđiti novac, s pulta je uzeo mobitel prodavačice i otrčao u nepoznato.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙