FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Novo sinjsko poglavarstvo: HDZ trošio novac mimo zakona

SINJ, 1. srpnja 2005. (Hina) - Novo sinjsko Gradsko poglavarstvoocijenilo je danas kako je bivša HDZ-ova vlast, koja je u Sinju nakon15 godina vladanja izgubila izbore od koalicije "Preporod", ostavilanovoj vlasti dosta teškoća, posebno kad je riječ o trošenjuproračunskog novca za ovu godinu.
SINJ, 1. srpnja 2005. (Hina) - Novo sinjsko Gradsko poglavarstvo ocijenilo je danas kako je bivša HDZ-ova vlast, koja je u Sinju nakon 15 godina vladanja izgubila izbore od koalicije "Preporod", ostavila novoj vlasti dosta teškoća, posebno kad je riječ o trošenju proračunskog novca za ovu godinu.

"Novac je trošen mimo Zakona o proračunu, često iz političkih i propagandnih razloga", ustvrdio je Ivica Pavić, zadužen za financije u novom Poglavarstvu.

Rekao je da su neke stavke, kad je riječ o potrošnji, prekoračene i za 30 posto, a iz proračuna su obavljane isplate koje proračunom uopće nisu predviđene.

Zbog toga je Poglavarstvo zaključilo kako treba što hitnije obaviti rebalans proračuna, a do tada zabraniti sve isplate s prekoračenih stavka. Rečeno je kako će osobe odgovorne za te propuste zasigurno morati snositi posljedice.

Gradski proračun za 2005., uključivo i namjenska 23 milijuna kuna za gradnju nogometnog igrališta, iznosi 78 milijuna kuna.

U Sinju je na proteklim lokalnim izborima pobijedila koalicija "Preporod" u kojoj su SDP, HSLS, HSS, HNS, LS i HSU.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙