FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Osijek: poglavarstvo o smještaju "papina križa" i uređenju središnjeg trga

OSIJEK,28. lipnja 2005.(Hina) - Osječko Gradsko poglavarstvo zaključiloje na današnjoj sjednici da će stupiti u kontakt s predstavnicimaosječkoga Aero-kluba kako bi se što prije pronašlo rješenje zapostavljanje križa misnog slavlja koje je prije dvije godine predvodioSv. Otac Ivan Pavao II. na području osječke Sportsko-poslovne zračneluke.
OSIJEK,28. lipnja 2005.(Hina) - Osječko Gradsko poglavarstvo zaključilo je na današnjoj sjednici da će stupiti u kontakt s predstavnicima osječkoga Aero-kluba kako bi se što prije pronašlo rješenje za postavljanje križa misnog slavlja koje je prije dvije godine predvodio Sv. Otac Ivan Pavao II. na području osječke Sportsko-poslovne zračne luke.

Gradonačelnik Anto Đapić rekao je da će osobno kontaktirati predstavnike toga kluba, ocijenivši da nakon ishođenja lokacijske dozvole i suglasnosti nadležnih ministarstava više nema razloga za odgađanje postavljanja križa.

Križ su prošle godine demontirali djelatnici Aero-kluba, uz opravdanje da ometa njihove aktivnosti.

U raspravi je istaknuto da je, nakon što je križ proglašen kulturnim dobrom od lokalnog značaja i ishođenja lokacijske dozvole, u tijeku rješavanje imovinsko-pravnih odnosa s osječkim Aero-klubom kako bi se moglo pristupiti ishođenju građevinske dozvole.

U raspravi o uređenju središnjeg gradskog Trga Ante Starčevića ocijenjeno je kako su svi rokovi prekoračeni i istaknuto da je jučer prihvaćen plan koji predviđa završetak radova u prvoj polovici listopada.

Gradonačelnik Đapić ocijenio je kako je 8. listopada zadnji datum do kada bi sve trebalo biti gotovo. Dodao je i da bi, u protivnom, projektanti i izvođači radova mogli biti pozvani na odgovornost.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙