FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

V a ž n a obavijest! Ispravak vijesti HNA2743 "Premijerna izvedba Mozartove..."

ZAGREB, 1. srpnja 2005. (Hina) - U vijesti HNA2743 "Premijerna izvedbaMozartove 'Cosi fan tute' u Rijeci" pogrešno je, u četvrtom odlomku,navedeno da je nastupila Olga Šober umjesto Olga Kaminska.
ZAGREB, 1. srpnja 2005. (Hina) - U vijesti HNA2743 "Premijerna izvedba Mozartove 'Cosi fan tute' u Rijeci" pogrešno je, u četvrtom odlomku, navedeno da je nastupila Olga Šober umjesto Olga Kaminska.

Ispravljenu vijest objavljujemo u cijelosti:

RIJEKA, 1. srpnja 2005.(Hina) - Komičnu operu "Cosi fan tutte" Wolfganga Amadeusa Mozarta odigrao je sinoć premijerno na Trgu riječke rezolucije ansambl Opere HNK "Ivana pl. Zajca" i gosti Tomislav Mužek, Giorgio Surian i Angela Bonfitto u sklopu festivala "Riječke ljetne noći".

Redatelj predstave je Krešimir Dolenčić a dirigentica Nada Matošević. Posebnost ove izvedbe je u tome što je to prva izvedba jedne opere u Rijeci na otvorenom.

Predstavu je snimala ekipa HTV na čelu s Draženom Siriščevićem za emisiju "Opera box" koja će se emitirati početkom sljedeće, Mozartove godine.

U operi "Cosi fan tutte" nastupili su još i Olga Kaminska, Robert Kolar i Ingrid Haller.

Scenograf je bio Dalibor Laginja, kostime je izradio Goran Lelas, a svjetlo oblikovao Deni Šesnić. Zbor riječke Opere je uvježbao Roberto Haller.

Bas Giorgio Surian svoju je karijeru započeo u Rijeci. Školovao se na akademiji u Ljubljani i konzervatoriju u Padovi. Nastupa kao stalni član ansambla milanske "La Scale", a nastupao je na svim najznačajnijim scenama na svijetu.

Tomislav Mužek je diplomirao operno pjevanje u Beču te nakon toga postao najmlađi solist bečke Državne opere. Veoma je tražen na svjetskim scenama te već sada ima popunjen raspored nastupanja za sljedećih nekoliko godina.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙