FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rijeka: Najavljena premijera opere "Cosi fan tutte"

RIJEKA,28. lipnja 2005.(Hina) - Premijerna izvedba opere "Cosi fantutte" W. A. Mozarta 30. lipnja na Trgu riječke rezolucije, u sklopufestivala "Riječke ljetne noći", najavljena je na večerašnjojkonferenciji za novinstvo.
RIJEKA,28. lipnja 2005.(Hina) - Premijerna izvedba opere "Cosi fan tutte" W. A. Mozarta 30. lipnja na Trgu riječke rezolucije, u sklopu festivala "Riječke ljetne noći", najavljena je na večerašnjoj konferenciji za novinstvo.

Redatelj predstave Krešimir Dolenčić je kazao da pripreme premijere teku uz poteškoće, a jedan od razloga je prva izvedba opere u Rijeci na otvorenom. Međutim, izrazio je uvjerenje da će do premijere sve biti dovedeno u najbolje stanje.

Dolenčić je ocijenio riječki orkestar Opere trenutno najboljim orkestrom u Hrvatskoj posebno istaknuvši zatečenu pripremljenost orkestra i pjevača riječke Opere pri njegovu dolasku na prvu probu te opere. Naglasio je veliku ulogu u tome ravnateljice Opere riječkog HNK Nade Matošević, ujedno dirigentice te izvedbe.

Intendantica riječkog HNK Mani Gotovac najavila je da će ovu izvedbu snimati ekipa HTV na čelu s Draženom Siriščevićem za emisiju "Opera box", koja će se emitirati početkom sljedeće, Mozartove godine.

Ovom prigodom Mani Gotovac je izrazila nezadovoljstvo odnosom hrvatskih medija, poglavito dnevnih listova prema riječkom festivalu te praizvedbi djela Bernarda-Marie Koltesa "Marš/Pjesma nad pjesmama" održanoj u petak, 24. lipnja, u bivšoj Tvornici papira u Rijeci.

U operi "Cosi fan tutte" nastupit će Tomislav Mužek, Giorgio Surian, Olga Šober, Ingrid Haller, Kritina i Robert Haller, Angela Bonfitto i ostali.

Scenograf je Dalibor Laginja, kostime je izradio Goran Lelas, a svijetlo oblikovao Deni Šesnić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙