FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Irska - Veliko zanimanje za nekretnine u Hrvatskoj

Dublin, 15. veljače 2005.(Hina) - U Irskoj raste zanimanje za kupnju nekretnina u Hrvatskoj. U prošloj godini građani Irske kupili su oko 600 kuća u Hrvatskoj.

Prodaja nekretnina u Hrvatskoj ove se godine upadljivo oglašava u najtiražnijim nacionalnim, pa i lokalnim irskim tiskovinama. Do sada se to naime činilo diskretnije, uz ponudu nekretnina u atraktivnim destinacijama diljem svijeta.

Uz oglašavanje u tiskovinama, obično s fotografijama pojedinih stambenih objekata, pa i čitavih novoizgrađenih naselja, irske agencije za potencijalne kupce organiziraju predstavljanja Hrvatske i njezinih dobara putem izložbi u prestižnim irskim hotelskim kongresnim dvoranama ili ih pak pozivaju u svoje uredske prostorije, na vikend ponude hrvatskih nekretnina.

Veljača i prvi dio ožujka najudarniji su mjeseci ovakvih prezentacija, a prema agencijama koje najveću prodaju očekuju ove godine, ovakve izložbe u prosjeku posjećuje od 70 do 100 zainteresiranih kupaca nekretnina.

Hrvatskim je agencijama ovaj način uvođenja u kupnju uglavnom nedostupan, pa im stoga irske agencije za pružanje usluga naplaćuju 40 posto od cijene nekretnina. Primjerice ponuđeni stanovi u apartmanskom naselju na Čiovu irske agencije naplaćuju po četvornom metru i do 2200 eura, dok je njihova cijena u hrvatskim agencijama 1600 eura.

Prema riječima menadžera agencije Dream Property Croatia, Irci su prošle godine kupili oko 600 hrvatskih nekretnina, a glavni razlozi zbog kojih se odlučuju za Hrvatsku su višestruki povrat uloženog kapitala, ljepota obale, pristupni pregovori za članstvo u EU, te relativno dobra povezanost s hrvatskim zračnim lukama.

Dugogodišnji irski touroperater tvrdi da je Hrvatska sve poželjnija i turistička destinacija. Već sada su rezervacije za ljetovanje u Hrvatskoj 60 posto veće u odnosu na prošlu godinu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙