FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ahern traži završetak kriminalne aktivnosti IRA-e

DUBLIN, 2. veljače 2005. (Hina/AFP) - Irska republikanska armija (IRA)mora obećati da će okončati svoje kriminalne i paravojne djelatnostikako bi se mogao ostvariti napredak u mirovnom procesu u SjevernojIrskoj, izjavio je u srijedu irski premijer Bertie Ahern.
DUBLIN, 2. veljače 2005. (Hina/AFP) - Irska republikanska armija (IRA) mora obećati da će okončati svoje kriminalne i paravojne djelatnosti kako bi se mogao ostvariti napredak u mirovnom procesu u Sjevernoj Irskoj, izjavio je u srijedu irski premijer Bertie Ahern.

Vlada očekuje od republikanske stranke Sinn Fein, političkog krila IRA-e, da obeća okončati paravojne i kriminalne aktivnosti IRA-e, rekao je Ahern u Parlamentu.

"Potpuno je nemoguće vratiti povjerenje među raznih strana ako ne možemo dati odgovor na ta pitanja", rekao je Ahern koji je zastupnike izvijestio o svom susretu u utorak s britanskim kolegom Tonyjem Blairom.

Policija te irska i britanska vlada optužuju pripadnike IRA-u za krađu 26,5 milijuna funti (38 milijuna eura) 20. prosinca iz blagajni Northern banke u Belfastu.

Tijekom susreta u utorak, dvojica premijera dobila su informacije o toj pljački i drugim velikim prošlogodišnjim krađama u Sjevernoj Irskoj.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙