FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

MUP opovrgnuo da se novac iz "pljačke stoljeća" pere u Zagrebu

ZAGREB, 4. veljače 2005. (Hina) - Ministarstvo unutarnjih poslova danasje opovrgnulo da se dio novca ukraden u tzv. pljački stoljeća uBelfastu, krajem prošle godine, pere u Zagrebu, kako je danas objavioJutarnji list.
ZAGREB, 4. veljače 2005. (Hina) - Ministarstvo unutarnjih poslova danas je opovrgnulo da se dio novca ukraden u tzv. pljački stoljeća u Belfastu, krajem prošle godine, pere u Zagrebu, kako je danas objavio Jutarnji list.

"To su za nas medijske špekulacije", izjavio je glasnogovornik MUP-a Zlatko Mehun, pojašnjavajući da je londonski Interpol hrvatsku policiju izvijestio kako se ne radi o novčanicama iz pljačke u sjevernoj Irskoj.

U današnjem broju Jutarnji list objavio je da je zbog transakcije novčanicama ukradenim u sjevernoj Irskoj policija uhitila dvojicu hrvatskih državljana, od kojih je jedan u Zagrebačkoj banci nekoliko puta polagao ukradene funte.

Mehun kaže da je jedan dio novčanica koje je uhićeni Marijan M. u ponedjeljak poslijepodne polagao u Zagrebačku banku imao slične brojeve kao i ukradene novčanice.

"Neki od brojeva bili su vrlo slični brojevima ukradenih novčanica i reakcija u Zagrebačkoj banci bila je promptna i vrlo dobra, međutim doista se ne radi novcu koji potječe iz Sjeverne Irske", kazao je Mehun.

Dodao je da su dvojica uhićenih pušteni nakon što je kriminalistička policija putem Interpola utvrdila da se ne radi o novčanicama koje su otuđene u toj pljački.

"Kriminalistička obrada cijelog slučaja traje još uvijek, no mi smo građane pustili na slobodu", rekao je Mehun.

U današnjem članku Jutarnji list objavio je i izjavu inspektora zaduženog za obradu pljačke Northern Bank u Belfastu, koji tvrdi da ih nije kontaktirao nitko iz hrvatskog MUP-a. Također su objavili i nekoliko internih dokumenata Zagrebačke banke u kojima "jasno piše da se serijski brojevi funti nađeni u ponedjeljak u poslovnici u Jurišićevoj ulici podudaraju s onima koje je objavila Northern Bank Limited iz Belfasta".

Tzv. pljačka stoljeća dogodila se 20. prosinca prošle godine, kada je 20-ak kriminalaca iz trezora Northern Bank Limited iz Belfasta ukralo oko 26,5 milijuna funti (oko 289 milijuna kuna),

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙