FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sinn Fein ostaje predan miru

DUBLIN, 5. veljače 2005. (Hina/Reuters) - Sinn Fein ostaje predan miruu Sjevernoj Irskoj, izjavio je u subotu predsjednik te stranke nakonšto je IRA povukla uvjetnu ponudu za stavljanje oružja van upotrebe.
DUBLIN, 5. veljače 2005. (Hina/Reuters) - Sinn Fein ostaje predan miru u Sjevernoj Irskoj, izjavio je u subotu predsjednik te stranke nakon što je IRA povukla uvjetnu ponudu za stavljanje oružja van upotrebe.

"Sinn Fein se u potpunosti protivi bilo kakvom vraćanju sukoba, mi smo totalno predani našoj mirovnoj strategiji. Ogorčeni smo na svaki prijedlog koji je u suprotnosti s tim", rekao je novinarima u Dublinu Gerry Adams, predsjednik političkog saveznika IRA-e Sinn Feina.

Napori za postizanje političkog rješenja u Sjevernoj Irskoj zaustavljeni su u prosincu nakon pljačke banke, u kojoj je plijen bio 26,5 milijuna funti (50 milijuna dolara), a za koju su Britanija i Irska okrivile IRA-u.

Irski ministar vanjskih poslova Dermont Ahern izjavio je u petak da Sinn Fein mora jednom zauvijek prekinuti veze s IRA-om ako želi igrati ulogu u politici.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙