FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: Dubrovnik - biser Jadrana

Washington,1. ožujka(Hina) - Kome je potreban St. Tropez kada možete posjetiti Dubrovnik, taj šarmantni grad na jadranskoj obali, piše američki tjednik Time u ovotjednom broju.

U članku pod naslovom "Biser Jadrana" Time podsjeća kako Dubrovnik već više od milenija očarava svoje posjetitelje.

O njemu je u 10. stoljeću svome sinu pisao bizantski car Konstantin Porfirogenet kao o "gradu na hridi", pjesnik Byron nazvao ga je "biserom Jadrana" početkom 19. stoljeća, a 1930-tih na obližnjem otoku su se sunčali britanski kralj Edward i Wallis Simpson, piše list.

Danas grad privlači nove slavne osobe poput redatelja Stevena Spielberga te glumaca Sharon Stone i Johna Malkovicha, piše Timeov novinar iz Dubrovnika. "Bili ili ne bili slavni, grad Dubrovnik obećava kupanje u zaklonjenim dragama, morske plodove i tihe užitke obližnjih otoka, šetnje Stradunom i posjete njegovim renesansnim palačama te ugodne večere sa svježom ribom i bijelim vinom", piše list i napominje da je u prijeratnim godinama Dubrovnik bio poznat među poznavateljima kao jeftina alternativa francuskoj rivijeri, ali sada njegove čari brzo postaju javna tajna.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙