FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Dubrovniku sastanak Udruženja luka

DUBROVNIK, 24. veljače 2005. (Hina) - Za lučki sustav iz državnogproračuna u ovoj je godini izdvojeno 120 milijuna kuna, za feedersustav 40 milijuna, za rješenje socijalnih pitanja u lukama 10milijuna, te za vraćanje kredita za kontejnersku dizalicu u Rijeciosam milijuna kuna, izjavio je danas u Dubrovniku pomoćnik ministramora, turizma, prometa i razvitka Mario Babić.
DUBROVNIK, 24. veljače 2005. (Hina) - Za lučki sustav iz državnog proračuna u ovoj je godini izdvojeno 120 milijuna kuna, za feeder sustav 40 milijuna, za rješenje socijalnih pitanja u lukama 10 milijuna, te za vraćanje kredita za kontejnersku dizalicu u Rijeci osam milijuna kuna, izjavio je danas u Dubrovniku pomoćnik ministra mora, turizma, prometa i razvitka Mario Babić.

Babić je bio nazočan sastanku Udruženja luka, na kojem su sudjelovali predstavnici luka od Pule i Rijeke do Ploča i Dubrovnika. Raspravljalo se o nizu problema koji proizlaze, kako je rečeno, iz nedorečenosti i nelogičnosti u postojećem Zakonu o pomorskom dobru i morskim lukama.

Postojeće zakonske odredbe, ustvrdili su predstavnici luka, sputavaju daljnji razvoj lučkog sustava.

Zbog velikog broja primjedaba najvjerojatnije će se ići na izradu novog zakona, rekao je Babić i za ožujak najavio početak rada na njegovoj izradi.

Također je kazao kako će idući tjedan u proceduru donošenja biti upućen prijedlog zakona o javnom obalnom linijskom putničkom prometu. Taj zakon predviđa raspisivanje natječaja za sve državne linije čime će se dokinuti monopol "Jadrolinije", rekao je Babić.

Na sastanku je izabrano novo vodstvo Udruženja luka za razdoblje od dvije godine. Za predsjednika Udruženja luka izabran je Nikola Treščec, direktor Luke Dubrovnik.

Treščec je za izmjene postojećih zakonskih odredaba rekao da su nužnost o kojima ovisi dobrobit luka.

Sadašnji položaj luka Treščec drži neodrživim. Luka se, naime, kao trgovačka društva u svom poslovanju moraju ravnati prema cijenama koje utvrđuju lučke uprave, a ne onima koje određuju tržište, istaknuo je Treščec.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙