FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bush želi da Europa uspije

WASHINGTON, 30. lipnja 2005. (Hina/AFP) - Američki predsjednik GeorgeW. Bush izjavio je u četvrtak kako želi da Europa uspije, nakon što jenedavno pretrpjela teške udarce u procesu ratifikacije ustava ipregovorima o novom proračunu, te kako će tu poruku izreći naskorašnjem summitu G8.
WASHINGTON, 30. lipnja 2005. (Hina/AFP) - Američki predsjednik George W. Bush izjavio je u četvrtak kako želi da Europa uspije, nakon što je nedavno pretrpjela teške udarce u procesu ratifikacije ustava i pregovorima o novom proračunu, te kako će tu poruku izreći na skorašnjem summitu G8.

"U svakom slučaju, jedno od zanimljivih pitanja ovog skupa G8 bit će problemi na koje je nedavno naišla Europska unija i moja poruka bit će ista kao i uvijek: 'želim da Europa uspije'", rekao je Bush novinarima.

"Želimo Europu koja je ujedinjena, slobodna i u miru i želimo da u tome uspije, želimo da se razvija. Napokon, s Europom imamo golemu trgovinsku razmjenu, a trgovina je važno sredstvo za povećanje životnog standarda i iz tog razloga želite da vam vaši trgovinski partneri budu dobrog zdravlja", naglasio je.

Summit G8 održava se od 6. do 8. srpnja u škotskom Gleneaglesu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙