FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bruxelles: Konferencija o obnovi Iraka

BRUXELLES, 22. lipnja 2005. (Hina/AFP) - U Bruxellesu se u srijeduodržava međunarodna konferencija o Iraku na kojoj su se okupiliministri vanjskih poslova i predstavnici više od 80 država iorganizacija pod pokroviteljstvom EU-a i SAD-a.
BRUXELLES, 22. lipnja 2005. (Hina/AFP) - U Bruxellesu se u srijedu održava međunarodna konferencija o Iraku na kojoj su se okupili ministri vanjskih poslova i predstavnici više od 80 država i organizacija pod pokroviteljstvom EU-a i SAD-a.

Zajedničkom organizacijom ove konferencije o obnovi Iraka SAD i EU žele pokazati kako su duboke podjele oko rata u Iraku sada stvar prošlosti.

Iračka vlada trebala bi na ovoj konferenciji iznijeti svoju viziju budućnosti te pozvati međunarodnu zajednicu da podijeli s njom teret obnove zemlje.

Po svom dolasku u Bruxelles američka državna tajnica Condoleezza Rice, glavna sudionica uz glavnog tajnika UN-a Kofija Annana nije dala nikakvu izjavu novinarima.

Hrvatska ministrica vanjskih poslova i europskih integracija Kolinda Grabar Kitarović će na konferenciji sudjelovati na poziv predsjedavajućeg Vijeća Europske unije, luksemburškoga ministra vanjskih poslova Jeana Asselborna i američke državne tajnice Condoleeze Rice.

UN su odlučili u utorak da će 200 milijuna dolara prebaciti na račun sadašnje iračke vlade za razvoj. Taj je novac osiguran iz zaliha i sredstava koja nije potrošila UN-ova Komisija za monitoring, provjeru i nadzor, skupina za nadzor oružja koja je djelovala u Iraku za vladavine Sadama Huseina. Oko 220,3 milijuna dolara ostalo je u blagajni Komisije pošto je ova završila s radom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙