FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sv. Ivan Zelina: potpisan koncesijski ugovor za gradnju vodenog kompleksa

ZAGREB/SVETI IVAN ZELINA, 29. lipnja 2005. (Hina) - Grad Sveti IvanZelina i tvrtka Termalna riviera d.o.o. potpisale su danas Koncesijskiugovor za izgradnju Poslovno-rekreacijskog vodenog kompleksa u tomegradu do ljeta 2008., a vrijednost te investicije procjenjuje se naviše od 35 milijuna eura.
ZAGREB/SVETI IVAN ZELINA, 29. lipnja 2005. (Hina) - Grad Sveti Ivan Zelina i tvrtka Termalna riviera d.o.o. potpisale su danas Koncesijski ugovor za izgradnju Poslovno-rekreacijskog vodenog kompleksa u tome gradu do ljeta 2008., a vrijednost te investicije procjenjuje se na više od 35 milijuna eura.

Ugovor su u Gradskoj vijećnici potpisali gradonačelnik Svetog Ivana Zeline Vlado Žigrović i direktor tvrtke Termalna riviera Rikard Stopfer.

Tvrtka Termalna riviera d.o.o. za taj je posao odabrana na međunarodnom natječaju koji je u dvije faze (neobvezujuće i obvezujuće ponude) proveden krajem prošle i početkom ove godine. Tvrtka je u većinskom vlasništvu švicarske tvrtke Mabco Constructions SA iz Lugana, koja je pak članica građevinske grupacije Mabetex, a koncesiju za izgradnju i cjelogodišnje poslovanje vodenog kompleksa u Svetom Ivani Zelina dobili su na razdoblje od 50 godina.

Nakon potpisivanja ugovora istaknuto je da će gradnja Poslovno-rekreacijskog vodenog kompleksa početi u ljeto 2006., a trebala bi biti dovršena u roku dvije godine, do ljeta 2008.

Idućih godinu dana iskoristit će se za utvrđivanje urbanističkog plana, prikupljanje lokacijskih i građevinskih dozvola te druge dokumentacije potrebne za tu gradnju.

Prema najavama investitora taj bi se kompleks trebao sastojati od dva hotela, s tri i pet zvjezdica, ukupnog smještajnog kapaciteta 150 soba, te više vanjskih i natkrivenih bazena, ukupne vodene površine oko 4.500 metara četvornih.

Predviđena je i gradnja dijagnostičko-terapeutskog i wellness centra, trgovačko-ugostiteljskih objekata otvorenog tipa, koji će se kao poslovni prostori iznajmljivati, te drugih infrastrukturnih objekata.

Kompleks će zapošljavati oko 100 radnika, a kako je rečeno, trebao bi se graditi na gradskom zemljištu, u blizini geotermalnog izvorišta Topličica, odnosno na prostoru zelinskog sportsko-rekreacijskog centra.

Izražavajući zadovoljstvo takvim poslovnim planom i potpisanim ugovorom gradonačelnik Svetog Ivana Zelina Žigrović je istaknuo očekivanje da će taj kompleks pridonijeti ne samo razvoju kontinentalnog turizma, nego i daljoj promociji njihovih vinskih cesta te općenito razvoju cijelog zelinskog kraja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙