FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Svetoivanjski dani i izložba vina u Zelini 23.-26. svibnja

ZAGREB, 21. lipnja 2005. (Hina) - U Svetom Ivanu Zelini od 23. do 26.svibnja održat će se tradicionalna manifestacija Svetoivanjski dani, usklopu koje će se uz brojna kulturna i zabavna događanja, održati i37. izložba vina kontinentalne Hrvatske, čiji je pokroviteljMinistarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva.
ZAGREB, 21. lipnja 2005. (Hina) - U Svetom Ivanu Zelini od 23. do 26. svibnja održat će se tradicionalna manifestacija Svetoivanjski dani, u sklopu koje će se uz brojna kulturna i zabavna događanja, održati i 37. izložba vina kontinentalne Hrvatske, čiji je pokrovitelj Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva.

Svetoivanjske dane u Zelini i prateću izložbu vina svake godine o blagdanu svetog Ivana Krstitelja organizira Grad Sveti Ivan Zelina uz suorganizaciju Zagrebačke županije.

Za ovogodišnju je izložbu vina, kako su izvijestili iz Upravnog odjela za gospodarstvo, stambeno-komunalne djelatnosti i zaštitu okoliša Grada Sveti Ivan Zelina, pristiglo 264 uzoraka vina od 129 proizvođača iz 12 hrvatskih županija te Slovačke i Slovenije.

Ocjenjivački sud dodijelio je pet velikih zlatnih diploma, 34 'obične' zlatne, 112 srebrnih, dok je 19 vina dobilo priznanje. Isti toliko broj (19) vina je odbačeno, jer su ocijenjena manje kvalitetnim ili nekvalitetnim.

Šampionom 37. izložbe vina proglašeno je pak vino Traminac (ledeno vino iz berbe 2003.) proizvođača Kutjevački podrumi, dok su još četiri vina osvojila posebne nagrade.

(Hina) xtam yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙