FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sabor: Prisegnula dvojica novih zastupnika

ZAGREB, 30. lipnja 2005. (Hina) - Pred Hrvatskim saborom danas suprisegnula dvojica novih zastupnika - HNS-ovac Zlatko Koračević iHDZ-ovac Kruno Peronja.
ZAGREB, 30. lipnja 2005. (Hina) - Pred Hrvatskim saborom danas su prisegnula dvojica novih zastupnika - HNS-ovac Zlatko Koračević i HDZ-ovac Kruno Peronja.

Koračević će u sabornici zamijeniti novoga varaždinskog župana Radimira Čačića, a bivši splitsko-dalmatinski župan Peronja novoga splitskoga gradonačelnika Zvonimira Puljića.

Sabor je potvrdio prestanak mirovanja zastupničkog mandata bivšoj zadarskoj gradonačelnici Ani Lovrin (HDZ), koju je od početka mandata u Saboru mijenjao Rade Ivas.

Na vlastit zahtjev mirovanje mandata produljeno je HSS-ovcu Zvonimiru Sabatiju i HSP-ovcu Velimiru Kvesiću, koje od sama početka mandata zamjenjuju Josip Vresk i Pejo Trgovčević.

Produljeno je i mirovanje mandata Đuri Brodarcu, koji je danas imenovan za premijerova savjetnika za razminiranje.

Sabor je popodne jednoglasno i bez rasprave odgodio primjenu novoga Zakona o kemikalijama, koji je na snagu trebao stupiti sutra. Na tome je zastupnicima zahvalio predsjednik Sabora Vladimir Šeks, istaknuvši da su svojom odgovornošću i ozbiljnošću ispravili propust Vlade i osigurali da se i dalje nadzire prijevoz otrovnih tvari.

Naime, primjenom toga zakona potpuno bi se ukinuo granični sanitarni nadzor uvoza i provoza opasnih tvari. Hrvatska uveze 120.000 tona, a za druge zemlje Hrvatskom se proveze 40.000 tona opasnih tvari na godinu.

Primjena zakona odgođena je do kraja ove godine.

Sjednica je nastavljena raspravom o prijedlogu izmjena i dopuna Zakona o srednjem školstvu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙