FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DZS: u svibnju rast industrijske proizvodnje za 0,9 posto

ZAGREB, 30. lipnja 2005. (Hina) - Industrijska proizvodnja u Hrvatskojje u svibnju ove godine bila je za 0,9 posto veća od industrijskeproizvodnje iz travnja, desezonirani je podatak koji je objavioDržavni zavod za statistiku (DZS).
ZAGREB, 30. lipnja 2005. (Hina) - Industrijska proizvodnja u Hrvatskoj je u svibnju ove godine bila je za 0,9 posto veća od industrijske proizvodnje iz travnja, desezonirani je podatak koji je objavio Državni zavod za statistiku (DZS).

Po desezoniranim podacima, mjesečna industrijska proizvodnja u Hrvatskoj u svibnju 2005. u usporedbi s industrijskom proizvodnjom u svibnju prošle godine bilježi porast za 5,8 posto.

Ukupna industrijska proizvodnja u razdoblju od lipnja 2004. do svibnja 2005. u usporedbi s istim razdobljem godinu prije bila je pak veća za 3,5 posto.

Ti su podatci izračunati iz indeksa trenda-ciklus koji je serija desezoniranih indeksa iz koje je isključen utjecaj slučajne sastavnice.

Po desezoniranim podacima, u odnosu na travanj, u svibnju je mjesečna proizvodnja u prerađivačkoj industriji povećana za 1 posto, a u rudarstvu i vađenju za 0,9 posto, dok se u opskrbi električnom energijom, plinom i vodom bilježi pad od 0,1 posto.

Na međugodišnjoj razini, odnosno prema svibnju prošle godine, u svibnju ove godine industrijska je proizvodnja u prerađivačkoj industriji bila veća za 7,2 posto, dok je u opskrbi električnom energijom, plinom i vodom pala za 3,7 posto, a u rudarstvu i vađenju za 0,5 posto.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙