FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

ZAGREB, 23. lipnja 2005. (Hina) - Pregled važnijih vijesti
ZAGREB, 23. lipnja 2005. (Hina) - Pregled važnijih vijesti

ZAGREB - U povodu Dana državnosti predsjednik Republike Stjepan Mesić odlikovao je danas 12 zaslužnih pojedinaca, a sedam institucija i tvrtki nagradio je poveljom Republike Hrvatske. Redom kneza Branimira s ogrlicom posmrtno je odlikovan Krešimir Ćosić. Isto odličje dodijeljeno je i Josipu Tabaku, dok su Karlo Grenc, Pavao Roca i Josip Silić odlikovani redom Danice Hrvatske s likom Marka Marulića. Red Danice hrvatske s likom Franje Bučara dobili su Antun Grego i Željka Orehovec, a Red Danice hrvatske s likom Katarine Zrinski Antun Cvek, Žarko Kraljević i Helmut Lechner. Vinko Morović odlikovan je Redom Danice hrvatske s likom Blaža Lorkovića, a Željko Lukina Redom hrvatskog pletera. Povelju Republike Hrvatske dobili su Muzej za umjetnost i obrt, Šibenska narodna glazba, Hrvatska knjižnica za slijepe, Hrvatski glazbeno-scenski festival "Osorske glazbene večeri", Hrvatska gorska služba spašavanja, Atlantska plovidba i Muzej Marton.

ZAGREB - Prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po zaposlenom u pravnim osobama u Hrvatskoj za travanj ove godine, po prvim je podacima Državnog zavoda za statistiku, iznosila 4.287 kuna. To je za 103 kune ili za 2,3 posto manje od prosječne neto plaće isplaćene za prethodni mjesec ožujak. Prosječna mjesečna bruto plaća po zaposlenom u pravnim osobama za travanj bila je 6.112 kune. U odnosu na prosječnu bruto plaću za ožujak to je manje za 2,6 posto ili za 168 kuna.

ZAGREB - Ukupna industrijska proizvodnja u Hrvatskoj u svibnju je bila veća za 8,2 posto u usporedbi sa istim mjesecom prošle godine, što je najviša mjesečna stopa rasta industrijske proizvodnje ostvarena u dosadašnjem dijelu godine, podaci su Državnog zavoda za statistiku. To je pak utjecalo na povećanje kumulativne stope rasta u razdoblju od siječnja do svibnja 2005., tako da je industrijska proizvodnja u prvih pet mjeseci ove godine u odnosu na isto prošlogodišnje razdoblje porasla za 3,2 posto. U usporedbi pak sa prosječnom mjesečnom proizvodnjom u 2004., industrijska je proizvodnja u svibnju ove godine bila veća za 10,2 posto.

ZAGREB - Na kraju svibnja u Hrvatskom zavodu za zapošljavanje (HZZ) bilo je evidentirano 308.311 nezaposlenih, što je za 3,7 posto ili za 11.972 osobe manje u odnosu na prethodni mjesec, a za 3.113 osobe ili za 1 posto više nego u svibnju 2004. godine. Svibanj je treći mjesec zaredom da se bilježi smanjenje broja nezaposlenih na mjesečnoj razini, nakon što je veljača bila sedmi mjesec zaredom u kojem je zabilježeno povećanje nezaposlenosti. Smanje nezaposlenosti u odnosu na mjesec prije odraz je i sezonskih kretanja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙