FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Peking špijunira članove Falungonga

SYDNEY, 21. lipnja 2005. (Hina/AFP) - Odvjetnik jednog Kineza, kojitraži politički azil u Australiji, izjavio je u utorak da njegovklijent raspolaže dokumentima koji dokazuju da Peking špijunira uAustraliji i drugdje u svijetu članove sekte Falungong, zabranjene uKini.
SYDNEY, 21. lipnja 2005. (Hina/AFP) - Odvjetnik jednog Kineza, koji traži politički azil u Australiji, izjavio je u utorak da njegov klijent raspolaže dokumentima koji dokazuju da Peking špijunira u Australiji i drugdje u svijetu članove sekte Falungong, zabranjene u Kini.

Dokumenti detaljno navode strukturu jedne agencije kineske policije ustanovljene radi nadzora članova sekte Falungong, zabranjene u Kini, kazao je odvjetnik Bernard Collaery, koji brani Hao Feng Juna, kineskog podnositelja zahtjeva za azilom koji tvrdi da je radio za to tijelo.

"Dokumenti imaju ogromnu vrijednost jer pokazuju strategiju bliskog nadzora Falungonga u svim zemljama", izjavio je on.

Hao Feng Jung stigao je u Australiju u veljači s turističkom vizom prije nego je zatražio politički azil. Sa sobom je ponio dotične dokumente. Oni zasad neće biti predani australskoj vladi ili obavještajnim službama zbog njihova "bliskog kontakta s kineskim uredom za sigurnost", dodao je odvjetnik.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙