FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kineski diplomat zatražio politički azil u Australiji

SYDNEY, 4. lipnja 2005. (Hina) - Jedan je kineski diplomat zatražio usubotu u Australiji politički azil, tvrdeći da se protivi represijidisidenata koji su ovih dana u Kini stavljeni pod pojačani nadzor zboggodišnjice krvoprolića na trgu Tiananmen.
SYDNEY, 4. lipnja 2005. (Hina) - Jedan je kineski diplomat zatražio u subotu u Australiji politički azil, tvrdeći da se protivi represiji disidenata koji su ovih dana u Kini stavljeni pod pojačani nadzor zbog godišnjice krvoprolića na trgu Tiananmen.

Cheng Yonglin, (37), teško optužuje svoju vladu riječima da je u Australiji angažirala svu silu špijuna, od kojih su neki počinili i otmice. On je također izjavio da su mu australski dužnosnici rekli da bi njegov čin "mogao imati teške posljedice" te da bi mogao naštetiti trgovinskim odnosima s Kinom koji su se razbuktali.

Australska vlada je potvrdila da je primila zahtjev kineskog diplomate za azilom koji se boji za svoju sigurnost ako ga se vrati u Kinu, no Canberra nije željela precizirati da li je prihvatila ili odbila njegov zahtjev.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙