FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

"Gavella&Europlakat fair" od 7. do 17. lipnja

ZAGREB, 6. lipnja 2005. (Hina) - Festival svih predstava koje su ovesezone na rasporedu Dramskog kazališta "Gavelle" "Gavella&EuroplakatFair" održat će se od 7. do 17. lipnja, najavio je na današnjojkonferenciji za novinare ravnatelj tog kazališta Darko Stazić.
ZAGREB, 6. lipnja 2005. (Hina) - Festival svih predstava koje su ove sezone na rasporedu Dramskog kazališta "Gavelle" "Gavella&Europlakat Fair" održat će se od 7. do 17. lipnja, najavio je na današnjoj konferenciji za novinare ravnatelj tog kazališta Darko Stazić.

Smisao te smotre, koja se održava već desetu godinu, jest popularizirati "Gavelline" predstave i omogućiti da posjetitelji po cijeni od samo 15 kuna za predstavu pogledaju propušteno u protekloj sezoni, rekao je Stazić. Dodao je kako će biti izvedeno ukupno 13 predstava - deset na velikoj i tri na maloj sceni "Mamut" DKG-a.

Glavni sponzor Europlakat-Proreklama dodijelit će po 10 tisuća kuna za najbolju mušku i žensku ulogu u praizvedbama protekle sezone, a u radu ocjenjivačkog suda sudjelovat će šest "Gavellinih" pretplatnika i tri animatora kulture, najavio je direktor prodaje Europlakat-Proreklama Davor Marasović.

Ocijenivši proteklu kazališnu sezonu 2004./5. izvanredno uspješnom, Stazić je rekao kako su izvedene četiri praizvedbe - "Opasne veze" Christophera Hamptona, "Prije sna" Lade Kaštelan, "Sudnji dan" Oedoena von Horvatha i "Ptičice" Filipa Šovagovića.

Također je izvedena 181 reprizna predstava na velikoj i 40 na maloj sceni "Mamut", Kazalište je upriličilo 16 gostovanja u zemlji i inozemstvu, ugostilo 17 domaćih i stranih predstava te izvelo više drugih kulturnih sadržaja.

Usporedivši ovu sezonu s prošlom, Stazić je rekao da je u ovoj sezoni bilo oko 20 posto više posjetitelja, a prihodi su se s 826 tisuća kuna popeli na oko 1,2 milijuna kuna. Također, ostvarena je i suradnja s Akademijom dramskih umjetnosti i pokrenuta nakladnička djelatnost. Stazić je najavio kako će uza svaku novu premijernu predstavu pratiti i knjiga.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙