FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Turska ima volju i kapacitet za prijam u EU

ANKARA, 29. lipnja 2005. (Hina/AFP) - Turski premijer Recep TayyipErdogan potvrdio je u srijedu da njegova zemlja ima volju i kapacitetza prijam u Europsku uniju.
ANKARA, 29. lipnja 2005. (Hina/AFP) - Turski premijer Recep Tayyip Erdogan potvrdio je u srijedu da njegova zemlja ima volju i kapacitet za prijam u Europsku uniju.

"Jasno je da će proces pregovaranja biti težak", kazao je Erdogan pred novinarima, prigodom službenog posjeta Azerbajdžanu, susjednoj zemlji i bliskom savezniku Turske, javlja agencija Anadolija. "No, Turska ima volju i kapacitet da se suoči s tim dugim procesom ne povlačeći se pred poteškoćama."

Europska komisija je u srijedu najavila da će se EU držati svojih planova, predviđajući početak pregovora o prijamu s Ankarom za 3. listopada te naglasila da konačni rezultat pregovora nije zajamčen.

Želja koju iskazuje Europska unija da poštuje, usprkos krizi kroz koju prolazi, datum početka pregovora, napredak je za Tursku na putu njezine integracije, ocijenio je u srijedu turski vladin izvor.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙