FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Stručni skup o anti-diskriminacijskom zakonodavstvu

ZAGREB, 16. lipnja 2005. (Hina) - U organizaciji Hrvatskog helsinškogodbora za ljudska prava i Europskog centra za prava Roma danas je uZagrebu počeo stručni seminar pod nazivom "Uloga sudskih postupaka uanti-diskriminacijskom zakonodavstvu".
ZAGREB, 16. lipnja 2005. (Hina) - U organizaciji Hrvatskog helsinškog odbora za ljudska prava i Europskog centra za prava Roma danas je u Zagrebu počeo stručni seminar pod nazivom "Uloga sudskih postupaka u anti-diskriminacijskom zakonodavstvu".

Svrha seminara je kroz predavanja stranih i hrvatskih stručnjaka predstaviti međunarodne i domaće instrumente za spriječavanje diskriminacije.

Uz odredbe međunarodnog zakonodavstva koje se odnose na diskriminaciju te ulogu međunarodnih sudova i neovisnih tijela u toj problematici, izlagači su predstavili i dokumente namijenjene sprječavanju diskriminacije poput Deklaracije o pravima djeteta i konvencija o uklanjanju svih oblika rasne diskriminacije te diskriminacije žena.

Sutra, drugog dana seminara u Novinarskom domu održat će se i okrugli stol na temu "Anti-diskriminacija u Republici Hrvatskoj", na koji su pozvani predstavnici državnih institucija, Ureda predsjednika, Sabora i Vlade, stručnjaci i predstavnici međunarodnih institucija.

Prema riječima organizatora namjera okruglog stola je da se u "sveobuhvatnoj raspravi progovori o tako osjetljivoj temi kao što je demokracija te da potakne još bolje zakonsko reguliranje tog područja u Hrvatskoj".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙