FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Izjava o regionalnoj suradnji sveučilišta

MOSTAR, , 1. lipnja 2005. (Hina) - Predstavnici sveučilišta iz BiH,Hrvatske, Slovenije, Makedonije, državne zajednice Srbije i Crne Gore,te Švicarske na dvodnevnom regionalnom seminaru, koji je danas završenu Mostaru, prihvatili su zajedničku izjavu kojom se u tim državamapredlaže utemeljenje informacijskih središta o visokom obrazovanjuradi unapređenja regionalne visokoškolske surdnje.
MOSTAR, , 1. lipnja 2005. (Hina) - Predstavnici sveučilišta iz BiH, Hrvatske, Slovenije, Makedonije, državne zajednice Srbije i Crne Gore, te Švicarske na dvodnevnom regionalnom seminaru, koji je danas završen u Mostaru, prihvatili su zajedničku izjavu kojom se u tim državama predlaže utemeljenje informacijskih središta o visokom obrazovanju radi unapređenja regionalne visokoškolske surdnje.

U zajedničkoj se izjavi posebice ističe potreba snažnije suradnje u provođenju Lisabosnke konvencije kojom se propisuju sveučilišni standardi za sve europske zemlje, ili one koje će to postati proširenjem Europske unije.

U zajedničkoj se izjavi zagovara i stvaranje zajedničke baze podataka o ustanovama odgovornim za priznavanje kvalifikacija stečenih visokim obrazovanjem. Sudionici prvog regionalnog seminara o sveučilišnoj suradnji također su se složili da će ubuduće razmjenjivati dokumentaciju, stručnjake i informacije kako bi pridonijeli procesu reforme i modernizaciji obrazovanja u regiji.

Seminar su organizirali Ministarstvo civilnih poslova BiH i Vijeće Europe, a nazočni su bili i predstavnici međunarodnih organizacija angažiranih u BiH.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙