FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Val vrućina zahvatio Indiju: Umrlo najmanje 200 ljudi

NEW DELHI, 19. lipnja 2005. (Hina/Reuters) - Najmanje 200 osoba umrloje od posljedica velikih vrućina koje su zahvatile mnoge dijeloveIndije, objavili su u nedjelju vladini dužnosnici, dok neslužbeneprocjene govore o više stotina mrtvih.
NEW DELHI, 19. lipnja 2005. (Hina/Reuters) - Najmanje 200 osoba umrlo je od posljedica velikih vrućina koje su zahvatile mnoge dijelove Indije, objavili su u nedjelju vladini dužnosnici, dok neslužbene procjene govore o više stotina mrtvih.

Najteže je pogođena istočna država Orissa u kojoj je posljednjih tjedana od posljedica visokih temperatura umrlo 75 osoba. Prema neslužbenim procjenama, od vrućina je u toj indijskoj pokrajini umrlo najmanje 300 osoba.

Tijekom vikenda temperature su u nekim dijelovima pokrajine premašile 50 stupnjeva Celzijusa, dok su u većini drugih područja bile iznad 40 stupnjeva.

U susjednoj državi Andhra Pradesh po službenim podacima umrlo je više od 50 osoba, dok je u najmnogoljudnijoj indijskoj saveznoj državi Uttar Pradesh u valu velike vrućine umrlo 70 osoba u posljednja dva tjedna.

Neslužbene procjene o broju mrtvih u svim su indijskim pokrajinama znatno više od službenih.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙