FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Osnovana Udruga djece poginulih, nestalih i zatočenih branitelja

SISAK, 28. lipnja 2005. (Hina) - Udruga djece poginulih, nestalih izatočenih branitelja Domovinskog rata Republike Hrvatske večeras jeosnovana u Sisku i za prvog predsjednika tajnim je glasovanjem izabranMario Turek iz Siska.
SISAK, 28. lipnja 2005. (Hina) - Udruga djece poginulih, nestalih i zatočenih branitelja Domovinskog rata Republike Hrvatske večeras je osnovana u Sisku i za prvog predsjednika tajnim je glasovanjem izabran Mario Turek iz Siska.

Nova Udruga okuplja punoljetnu djecu poginulih, nestalih i zatočenih hrvatskih branitelja Domovinskog rata iz cijele Hrvatske, a zauzet će se da njezini članovi, dostojno i po zaslugama svojih očeva za slobodnu, suverenu i neovisnu hrvatsku državu u Domovinskom ratu, nakon stjecanja punoljetnosti ostvare svoja prava na dodjelu stipendija, školovanje, smještaj u studentskim domovima, poštivanje zakonskog prava na prednost pri zapošljavanju i rješenje stambenog pitanja, istaknuto je na osnivačkoj skupštini Udruge.

Naglašeno je da će trajno i uporno čuvati vrijednosti Domovinskog rata, u temelje kojih su njihovi očevi ugradili svoje živote. Istaknuto je da će obilježavati obljetnice obrambenih i osloboditeljskih akcija i postrojba Hrvatske vojske i MUP-a, povijesnih nadnevaka u Domovinskom ratu te spomen-obilježja poginulim hrvatskim braniteljima u obrani slobode i neovisnosti Republike Hrvatske od 1991. do 1995.

Prvi predsjednik Udruge Mario Turek posebno je za pomoć u osnivanju zahvalio predsjednici Udruge udovica hrvatskih branitelja u Domovinskom ratu grada Siska Katici Skender, predsjednici Zajednice udruga udovica hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata RH Nedjeljki Balog i Upravi za obranu u Sisku koja im je dodijelila prostor dvorane za sastanke za održavanje osnivačke sjednice.

Osnivanje Udruge pozdravili su sisačko-moslavačka županica Marina Lovrić, zamjenik gradonačelnika Ibrahim Novljaković, predsjednica Zajednice udruga udovica hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata Neda Balog, predsjednik Koordinacije udruga iz Domovinskog rata Sisačko-moslavačke županije Antun Bobetko te predstavnici ostalih braniteljskih i stradalničkih udruga iz Siska i Sisačko-moslavačke županije te grada Zagreba.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙