FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Poljoprivrednici iz BiH blokirali samo prijelaz Kamensko

SARAJEVO, , 25. lipnja 2005. (Hina) - Poljoprivrednici iz Bosne iHercegovine u subotu su blokirali samo granični prijelaz Kamensko,prema Hrvatskoj, dok blokade na tri druga prijelaza, kako je bilonajavljeno, uopće nije bilo.
SARAJEVO, , 25. lipnja 2005. (Hina) - Poljoprivrednici iz Bosne i Hercegovine u subotu su blokirali samo granični prijelaz Kamensko, prema Hrvatskoj, dok blokade na tri druga prijelaza, kako je bilo najavljeno, uopće nije bilo.

Kako je Hini potvrđeno iz Bosansko-hercegovačkoga Auto moto kluba (BIH AMK) prosvjednici su blokadu prijelaza Kamensko u okolici Livna počeli oko 11 sati i najavili da će blokada trajati najdulje do 16 sati. Ta blokada vrijedi samo za teretna vozila, dok putnički automobili prometuju neometano.

Blokade na graničnim prijelazima Bosanski Brod i Orašje nije bilo, jer je policija spriječila ometanje prometa. Prosvjed na graničnom prijelazu Doljani kod Metkovića nije održan, jer je Župni ured u Međugorju zamolio da se on odgodi zbog očekivanoga dolaska velike skupine hodočasnika. Udruga poljoprivrednika BiH najavila je kako bi taj prijelaz trebao biti blokiran u ponedjeljak. Kraća blokada prometa postojala je tijekom dana i na graničnom prijelazu Rača prema Srbiji.

Kako je već najavljeno, predstavnici Udruge poljoprivrednika su se tijekom dana okupili ispred zgrade Vijeća ministara u Sarajevu, gdje su prosvjedovali zbog vladine politike na području poljoprivrede. Predstavnici Udruge predvođeni predsjednikom Rankom Bakićem ponovno su zahtijevali uvođenje ograničenja na uvoz prehrambenih proizvoda iz susjednih zemalja, te financijske poticaje za domaću poljoprivrednu proizvodnju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙