FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: Nejasan smisao brijunskog sastanka slovenske i hrvatske vlade

LJUBLJANA,6. lipnja(Hina) - Zajednička sjednica slovenske i hrvatskevlade na Brijunima ovoga petka više je nego neobičan događaj jersmisao takvih susreta nije jasan, ocjenjuje nedjeljnom ljubljanskom"Delu" kolumnist lista Boris Jež.
LJUBLJANA,6. lipnja(Hina) - Zajednička sjednica slovenske i hrvatske vlade na Brijunima ovoga petka više je nego neobičan događaj jer smisao takvih susreta nije jasan, ocjenjuje nedjeljnom ljubljanskom "Delu" kolumnist lista Boris Jež.

"To je isto kao da bi zajedno zasjedale vlade Njemačke i Turske ili Islanda i Makedonije. Narod nikad ne bi shvatio smisao takvih susreta. S Hrvatskom nismo u ratnom stanju da bi dvije vlade morale govoriti u četiri oka, a konačno čime se bave ministri vanjskih poslova", piše Jež.

"Aktualnoj vladi očito se čini primjerenim da putuje preko šengenske granice i tamo zasjeda s predstavnicima susjedne države koji dugo razmišljaju o tome da li vratiti slovensku skelu sa Mure. U čemu je smisao ljetovanja na Brijunima - da li u komemoriranju maršala Tita i tragova AVNOJ-a? Da li je riječ o čistom turizmu ili mešetarenju o kojem slovenski narod ne smije znati? Na sreću imamo primjer Francuske i Nizozemske gdje se pokazalo da je vlast ipak ograničena voljom naroda unatoč svim špekulacijama politokrata", piše Jež kojega Brijuni podsjećaju i na mjesto "gdje se je Tuđman prišlepao na slovenski napor" poslije rata za slovensku nezavisnost jer je tu sklopljeno primirje uz pomoć Europske zajednice.

"Ako nije riječ o turizmu, o čemu se onda radi? Slovenija je članica NATO saveza i EU-a, pa njena vlada ne može samo tako naivno putovati između Dubrovnika i Brijuna, između Pyongyanga i Teherana", piše Jež.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙