FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Frangialli ponovo kandidat za glavnog tajnika WTO-a

ZAGREB, 14. lipnja 2005. (Hina) - Na danas završenoj dvodnevnojsjednici Izvršnog vijeća Svjetske turističke organizacije-WTO (WorldTravel Organisation) u bugarskom gradu Nessebaru (na Crnom moru)većina prisutnih članica toga Vijeća podržala je kandidaturu sadašnjegglavnog tajnika WTO-a Francesca Frangiallia za ponovni četverogodišnjimandat na toj funkciji.
ZAGREB, 14. lipnja 2005. (Hina) - Na danas završenoj dvodnevnoj sjednici Izvršnog vijeća Svjetske turističke organizacije-WTO (World Travel Organisation) u bugarskom gradu Nessebaru (na Crnom moru) većina prisutnih članica toga Vijeća podržala je kandidaturu sadašnjeg glavnog tajnika WTO-a Francesca Frangiallia za ponovni četverogodišnji mandat na toj funkciji.

Konačna odluka o tom reizboru trebala bi biti donesena tijekom Glavne skupštine WTO-a zakazane za 25. studeni ove godine u Senegalu, izvijestili su iz madridskog sjedišta WTO-a.

Iz WTO-a napominju i da je do sada u povijesti te organizacije Glavna skupština uvijek slijedila preporuke Izvršnog vijeća.

Frangialli je izjavio da će nastaviti započete reforme u sklopu te organizacije. Dodao je da se u svjetskom turizmu, unatoč brojnim svjetskim problemima, svake godine uspijeva ostvariti dalji porast prometa i prihoda. To je pokazala i 2004., kada je u svjetskom turizmu ostvareno 620 milijardi američkih dolara ili 13,5 posto više nego u 2003.

Naglasio je i da je WTO danas, kao specijalizirana agencija UN-a za turizam, sve utjecajnija u svijetu, sa članstvom više od 150 zemalja svijeta.

Članica Izvršnog vijeća WTO-a je i Hrvatska, čiji su predstavnici također sudjelovali na sjednici u Bugarskoj.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙